Manuel Villena dona a l’Ajuntament la fotografia de l’estrena del pasdoble “Petrel”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Fa uns dies, el veí de Petrer i investigador, Manuel Villena Botella, va donar a l’Ajuntament de Petrer una fotografia emmarcada de grans dimensions perquè forme part del fons patrimonial municipal. Aquesta fotografia, realitzada en blanc i negre, mostra el moment únic i històric que va suposar l’estrena del pasdoble “Petrel”, compost pel mestre Miguel Villar, concretament en la vesprada del dilluns 12 de maig de 1969, que marca l’inici de les festes de Moros i Cristians, abans que es canviaren les dates a mitjan dècada dels setanta, quan passaren a celebrar-se de dijous a dilluns. La imatge va ser realitzada pel fotògraf Perfecto Arjones des de l’edifici de l’Ajuntament, i s’observa la plaça de Baix plena de gent, destacant les agrupacions musicals, la façana de l’església de Sant Bartomeu Apóstol, encara sense les escultures dels sants en la rematada de la façana i, al fons, el castell de Petrer en ruïnes.

Aquesta fotografia suposa la plasmació de l’origen d’un acte emblemàtic que des d’eixe moment ha format part de les festes de Petrer i de moments importants, declarat himne oficial de la vila a la fi d’octubre de 2019 per a commemorar el seu 50 aniversari, proposta nascuda del mateix investigador des de la comissió de música de la Unió de Festejos Sant Bonifaci, Màrtir.

Aquesta donació culmina el treball de recerca que va realitzar Manuel Villena per a conéixer en profunditat l’origen del pasdoble “Petrel”, publicat el mes d’abril passat en la Revista de Moros i Cristians amb el títol “El himno de un pueblo. Historia del pasodoble Petrel”..