Luis Barberá presenta “Omeyas”, una història sobre la cruel realitat de la dominació del territori ibèric

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Aquest dijous, 27 d’abril, a les 20.00h, a la sala Espai Blanc, Luis Barberá presentarà el seu llibre Omeyas, obra guanyadora del VIII Premi Alexandre Dumas de Novel·la Històrica, en la qual van participar 224 novel·les de 25 països.

Tractem una època molt interessant de la història de la nostra península”, ha destacat l’autor de l’obra, mentres parlava sobre les raons d’escriure sobre els omeies. “Són fonamentals durant una època que arriba des del 711, la invasió musulmana, fins al 1031, que és quan acaba el poder omeia al país. Durant eixa temps només hi haurà un impás, quan en el 750 són massacrats en el Califat de Damasc pels seus enemics.” Barberá ha indicat que la gran expansió dels omeies va vindre acompanyada de la gran expansió de l’Islam, una religió que perdura fins als nostres dies.

Omeyas és la segona obra històrica de Luis Barberá, comptant prèviament amb la seua primera novel·la El visigodo, que també va ser finalista en el mateix premi.

Fernando Portillo, regidor de Cultura, ha convidat els veïns de Petrer a assistir a la presentació i aprofitar l’oferta cultural de la ciutat, a més estant en el Mes del Llibre i comptant amb diverses presentacions al llarg de les setmanes. “Vivim en aquesta zona en un moment d’ebullició i creació literària important”, ha conclòs l’edil.