Les obres de la piscina de Sant Ferran comencen al setembre amb una inversió de 2,3 milions de Diputació i Ajuntament

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Una part important de la inversió serà per a la retirada de l’actual coberta que té amiant, per a ampliar el got principal i un nou tractament de l’aigua sense productes químics

En la segona quinzena del mes de setembre començaran les obres de reforma de la piscina coberta de Sant Ferran per a aconseguir les millores que els usuaris estan demanant després de 30 anys de la posada en marxa d’aquesta instal·lació municipal. “Tenim una piscina que ha donat un gran servei a la ciutat però que acumula moltes deficiències, entre elles la de l’amiant en la seua coberta, per la qual cosa decidírem que calia intervindre”, ha indicat la regidora d’Esports, Patricia Martínez, que ha demanat a l’empresa que durà a terme les obres una previsió perquè “usuaris i clubs esportius es puguen planificar amb temps”.

 

L’edil ha enumerat altres millores que s’aconseguiran amb este projecte, el més ambiciós dels últims anys quant a instal·lacions esportives, com l’ampliació del mateix vas de la piscina per a acollir dos carrers més i major profunditat (min 1,80 m), ja que actualment és escassa per a l’adequada pràctica del waterpolo; el canvi de tot el sistema de calderes i conduccions i l’eliminació de productes químics en el tractament per al manteniment de l’aigua mitjançant un nou sistema d’electrolisi salina; o la reforma dels vestuaris.

 

Ha sigut un llarg procés fins a arribar ací perquè la primera vegada que va eixir a licitació es va quedar deserta per l’increment de preus de la matèria primera, i l’empresa que li ho va adjudicar en la segona licitació va renunciar també a l’obra”, ha indicat l’edil.

 

Martínez ha justificat la reforma davant d’altres opcions com la construcció d’una nova. “Estem parlant que per menys de 8 milions d’euros, segons els tècnics municipals i els projectes que s’estan realitzant, és impossible construir una nova piscina”, ha indicat l’edil, qui ha assenyalat que “això suposaria endeutar l’ajuntament i això no ho permetrem quan hi ha una solució perquè l’actual piscina es quede com nova i ens puga durar altres 30 o 50 anys més”.

 

La reforma integral de la piscina coberta municipal del poliesportiu de Sant Ferran, amb una inversió de 2.350.000 euros, cofinançat en un 40% per la Diputació d’Alacant i un 60% per l’Ajuntament de Petrer.

 

A més, i aquesta és una de les grans preocupacions ja que estem parlant d’una instal·lació d’ús públic, està previst substituir l’estructura existent de la nau del vas de la piscina, eliminant l’actual coberta d’amiant, un material prohibit i que a causa de la seua perillositat ha de ser retirat per empreses especialitzades. “L’amiant ha de desaparéixer com a màxim en dos anys de les instal·lacions públiques, per la qual cosa és necessari tant sí com no realitzar aquesta actuació”, i se substituirà per una nova coberta que augmentarà considerablement la seua alçària de 4 m a 9 m en la zona de carener. A més, es renovaran les instal·lacions i es millorarà la seua eficiència energètica en els sistemes de depuració, les instal·lacions tèrmiques i les elèctriques. També se substituïx la deshumidifucadora per una altra que tinga la capacitat de deshumidificar i calfar tot el nou recinte amb 6.090 m³ en lloc dels 4.060 m³ existents ara. A més de moltes altres millores.

 

El termini d’execució de les obres està fixat en 9 mesos, si bé la regidora ha sigut prudent i ha assenyalat que “creiem que per a setembre de l’any que ve retornarà l’activitat a esta piscina”. Mentrestant, l’edil ja ha mantingut converses amb tots els clubs esportius de natació i waterpolo que utilitzen aquesta instal·lació, als quals se’ls ajudarà en les despeses que els puga ocasionar estar provisionalment en altres instal·lacions de municipis pròxims.