Ajuntament i Unió de Festejos han acordat destinar el conveni municipal a la renovació de la fortalesa festera, decisió que demà es ratificarà en el ple municipal

El castell d’Ambaixades de Petrer es va construir en 1950. Este matí, la regidora de Festes, Ana Tortosa, i el president de la Unió de Festejos, Enrique Rubio, han fet públic que totes les dos entitats han acordat destinar la quantitat del conveni anual que l’Ajuntament aporta a l’entitat festera per a la renovació i reforma integral del castell d’Ambaixades, una reforma estructural que no es du a terme des que es va construir l’any 1950.

 

Després que, per segon any consecutiu, no hàgem pogut celebrar les nostres festes a causa de la pandèmia, acordem amb la Unió de Festejos destinar els 41.000 euros del conveni anual de l’Ajuntament a la reforma integral del castell d’Ambaixades, una renovació molt necessària per a adaptar-lo a la normativa vigent”, ha expressat la regidora de Festes.

Tortosa ha volgut recordar i posar en valor que “l’any passat, el primer que no vam poder celebrar les nostres festes, la Unió de Festejos va tenir un bonic gest amb la ciutat, renunciant a l’aportació de conveni actual en favor d’altres necessitats d’educació, de serveis socials, en definitiva, d’ajudes necessàries motivades per les crisi sanitària”.

Per part seua, Enrique Rubio, president de la Unió de Festejos, ha agraït el gest de l’Ajuntament “per a canviar el contingut de la subvenció per a festes de Moros i Cristians a la reforma i adaptació del castell d’Ambaixades”, significant que “és un castell que està des de l’any 1950 i només s’ha anat reformant de manera estètica”.

Segons ha explicat el president, la reforma del castell consistirà en la dotació al castell d’una estructura de fonamentació o base metàl·lica per a un muntatge totalment autònom, independentment del lloc; la substitució de les tarimes de les dues plantes superiors, que fins ara mai s’havien canviat. La reforma també contempla la dotació d’il·luminació exterior i interior, incloent llum d’emergència en passos i escales interiors; i l’aplicació d’una capa de pintura en interior i exterior per a millorar la protecció de la fusta.

A més, es duran a terme diverses adaptacions perquè el castell complisca amb totes les normatives actuals, com la substitució de les escales altes de fusta de l’interior per escales metàl·liques amb proteccions; i l’augment de l’altura de les baranes dels balcons per a major seguretat.

Rubio ha subratllat que “en definitiva, el que farem és reformar tot el castell perquè dure altres 70 anys més” i ha precisat que, estèticament, en el seu exterior, “estarà igual que ara perquè, com que és de l’any 50, és com una joia”.

Tant regidora com president de la Unió de Festejos han aprofitat per a continuar llançant un missatge d’ànim a la família festera, amb l’esperança posada en la celebració de les festes de 2022.

 

WordPress Video Lightbox Plugin