Les comparses de Moros i Cristians de Petrer reciclen 7.100 kg d’envasos de vidre durant les festescomparsas de Moros y Cristianos de Petrer reciclan 7.100 kg de envases de vidrio durante las fiestas

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Filà Alyaguarás ha sigut la guanyadora del sorteig d’un exclusiu dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Petrer, aconseguix recuperar 7.100 quilos d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians.

De mitjana cada fester ha reciclat 2,45 quilos d’envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Petrer participa en la categoria Atabales, que engloba els municipis que tenen més de 2.500 festers.

Durant els dies de festa un equip d’educadors va desenvolupar accions de sensibilització ambiental en carrer per a conscienciar la ciutadania sobre el reciclatge d’envasos de vidre i la importància de promoure unes festes sostenibles.

La filà Alyaguarás ha sigut la guanyadora del sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya. Amb este gest Ecovidrio premia l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Dades de reciclatge de vidre a Petrer

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2022, els ciutadans de Petrer van reciclar un total de 409.931 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 12 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenidorització, Petrer se situa amb una mitjana de 197,5 habitants per contenidor, i en l’actualitat compta amb un total de 172 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.