Les comparses de Moros i Cristians de Petrer reciclen 6.200 kg d’envasos de vidre durant les festes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Filà Emirs ha sigut la guanyadora del sorteig d’un exclusiu dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya

 

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidre en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Petrer, va aconseguir recuperar 6.200 kg d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians del passat mes de maig. 

Cada fester, de mitjana, ha reciclat 2,53 kg d’envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Petrer participava en la categoria Atabales, que engloba els municipis amb més de 2.500 festers.

Durant els dies de festa un equip d’educadors va desenvolupar accions de sensibilització ambiental al carrer per a conscienciar la ciutadania sobre el reciclatge d’envasos de vidre i la importància de promoure unes festes sostenibles. 

La Filà Emirs ha sigut la guanyadora del sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya. Amb aquest gest Ecovidre premia l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Tota la informació de la campanya es troba disponible en  www.lareconquistadelvidrio.es

Dades de reciclatge de vidre a Petrer

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Petrer van reciclar un total de 432.169 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 12,71 quilograms de vidre.  

Respecte a la taxa de contenidorització, Petrer se situa amb una mitjana de 200 habitants per contenidor, i compta en l’actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.