Es tracta de la iniciativa “Trenzando Redes por la Inclusión” d’Apanah, en col·laboració amb els ajuntaments d’Elda i Petrer, i de l’Obra Social de Caixapetrer.

L’Associació de Persones amb Discapacitat Auditiva, Apanah, ha llançat “Trenant Xarxes per la Inclusió”, una iniciativa que pretén reduir al màxim la reverberació de les aules per a eliminar les barreres de comunicació i perquè el soroll no interferisca en els processos d’aprenentatge de l’alumnat amb discapacitat auditiva i altres trastorns en la comunicació.

 

La treballadora social d’Apanah, Anto Noya, ha indicat que “a les aules el soroll ambient causat pel moviment de les cadires aïlla i dificulta el seguiment a l’aula a xiquets i jóvens amb discapacitat auditiva”.

 

Per a reduir el soroll es posaran unes botes de llana teixides per voluntàries i voluntaris en les potes de taules i cadires. L’objectiu és aconseguir 5.000 botetes per al 3 de desembre, Dia de les Persones amb Discapacitat, i poder cobrir així les aules dels centres educatius de totes dues poblacions els ajuntaments de les quals col·laboren amb la iniciativa.

 

També col·labora l’Obra Social de Caixapetrer que ha editat una guia amb les característiques i les instruccions per a teixir les botes. La llana s’entrega de manera gratuïta en la Tourist Info de Petrer o en la seu d’Apanah.

 

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha indicat que “esta cridanera iniciativa permetrà a més conscienciar a tot l’alumnat sobre el problema que suposa per a alguns companys i companyes els molestos sorolls”, i ha agraït a Apanah, a la resta d’institucions, així com a les voluntàries i voluntaris que teixiran les botes pel treball en comú per a aconseguir este objectiu tan important.

 

Les botes de llana permetran esmorteir la contaminació acústica en les classes, quan els xiquets i xiquetes s’alcen o mouen els seus pupitres.

 

 

Millorar l’ambient sonor és imprescindible per a millorar la qualitat educativa. No fer-ho pot provocar dèficit d’atenció i memòria, alteració de la capacitat lectora, discriminació auditiva, falta de motivació, nerviosisme, alteracions en el somni, estrés i ansietat.

 

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Elda, Alba García, ha indicat que l’associació local de mestresses de casa de la població participaran i “hem demanat als directors dels col·legis que ens informen de les necessitats que tenen”.

 

Per la seua banda, María Dolores Pastor, vicepresidenta de l’obra social de Caixapetrer, ha subratllat que quan Apanah els va presentar el projecte “ens va semblar molt interessant, i un tema aparentment tan senzill com unes botetes han creat sinergies entre alumnes, alumnes beneficiaris, persones majors de Petrer i Elda, i d’associacions i entitats que s’han bolcat”.

 

Espanya és el segon país més sorollós del món, després del Japó. L’OMS (Organització Mundial de la Salut) advertix que la contaminació acústica posa nerviosos els xicotets, més vulnerables que els adults davant els efectes nocius del soroll. L’exposició dels xiquets al soroll pot causar problemes de sociabilitat i altres amenaces al desenvolupament cognitiu infantil.

WordPress Video Lightbox Plugin