Les addiccions dels adolescents, tema central de la segona Jornada “Petrer, ciutat educadora”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Aquesta cita, dirigida a docents, famílies i públic en general, tindrà lloc els dies 10 i 11 de març al Centre Cultural de Petrer i comptarà amb ponents de la talla del reconegut pedagog terapeuta Javier Urra Portillo

 

Amb el títol “Trencant cadenes”, els pròxims 10 i 11 de març, les regidories d’Educació i Seguretat Ciutadana han organitzat la II Jornada “Petrer, ciutat educadora”, en la qual s’abordaran les addiccions dels adolescents a través de diferents ponents de reconegut prestigi.

Les jornades van unides als temes que tracta l’agent tutor en els col·legis i els instituts a través de les xarrades i tallers en 5é i 6é de primària i 1r, 2n i 3r de l’ESO”, ha indicat la regidora d’Educació, Sabina Sendra, que ha precisat que “aquest any el nostre agent tutor ha estat tractant les addiccions, tant amb substàncies com sense i, per tant, el tema clau d’aquestes jornades són totes les addiccions que podrien estar relacionades amb els nostres adolescents, des de les apostes, el mòbil, Internet, el cànnabis… tot allò que poguera fer-los que no estiguen connectats amb la nostra societat”.

Es tracta d’unes jornades que, com en la seua primera edició, tindran lloc en el Centre Cultural de Petrer, el divendres 10 a la vesprada i el dissabte 11 al matí i que estan obertes al públic en general, però pensades, sobretot, per als docents i les famílies amb menors adolescents.

Referint-se a les famílies, el regidor de Seguretat Ciutadana i Policia Local, Pablo Lizán, ha apuntat que “són unes jornades que donaran resposta a moltes de les situacions que se’ls plantegen en el seu dia a dia amb els seus fills”.

Lizán també ha sigut l’encarregat de detallar els ponents que estaran en esta segona jornada educativa. La jornada arrancarà el divendres 10, a les 16.30, amb la recepció i acreditació d’assistents, a les 17.15 es farà la inauguració i es donarà pas a la primera ponència, “Viure l’adolescència amb positivitat i responsabilitat. Claus per a educar en una societat digital” a càrrec del psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes Artiaga. També el divendres a la vesprada està prevista la intervenció de la  magistrada – jutgessa del Jutjat de Violència sobre la dona núm. 1 d’Albacete, Cira García Domínguez, amb la ponència “La protección de los niños y las niñas en entornos de violencia de género”.

Ja el dissabte 11 al matí, Javier Urra Portillo, Dr. en Psicologia amb l’especialitat de Clínica, oferirà la seua ponència “Siendo conscientes de la limitación en nuestra cacareada libertad”. El matí continuarà amb la trobada-tertúlia “Les cadenes de l’addicció. Una mirada interdisciplinària al problema de les addiccions en la infància i l’adolescència”, amb la participació de Nicolás Condes Balboa, de la Fundació Noray Proyecto Hombre; Francisco José Martínez Torres, Agent Viogén i Agent Tutor de la Policia Local de Petrer; i Tomás José Calamardo Villamayor i Javier Plaza Prada, de la Unitat de Policies tutors de l’Ajuntament de Coslada.

Després d’esta trobada-tertúlia, M. José Ridaura Costa, vicepresidenta de la Societat Espanyola per a l’estudi de la Violència Filio-parental (SEVIFIP), parlarà de “Violència filio-parental. Descripció i abordatge en el context educatiu i familiar”.

Per a clausurar la jornada, abans del tancament oficial per les autoritats locals, Amaia Prieto i Jesús Jara, de l’Escola de Clown Hij@s de Augusto, duran a terme les reflexions finals i conclusions d’aquesta cita educativa. 

ACTIVITATS PARAL·LELES EN ELS CENTRES EDUCATIUS

La regidora d’Educació, Sabina Sendra, ha contat que “els dies previs a la jornada es faran uns tallers per part de Proyecto Hombre per a l’alumnat de 6é de primària”, i ha remarcat que “hem entés que, per a poder eliminar este greu problema, s’ha de previndre fent tallers i informat de les possibles conseqüències que poden tenir aquests mals hàbits”.