S’han incrementat els servicis i ampliat en 600 les hores que es dediquen a la neteja dels edificis municipals, instal·lacions esportives i els col·legis públics.

L’empresa pública Servicis Municipals de Petrer (Semupe), que es va posar en marxa a la fi de l’any 2018 assumint la municipalització de la neteja dels edificis municipals, instal·lacions esportives i col·legis públics, ha tancat el seu primer exercici complet amb un estalvi per a l’Ajuntament pròxim als 70.000 €.

L’edil responsable de la Semupe Arantxa Casado, ha destacat aquest important estalvi i l’increment de servicis que s’estan prestant el que “posa de manifest que s’ha fet una bona faena i que aquesta fórmula és rendible per als interessos de la població”.

L’edil ha explicat que els més de 5.000 euros mensuals menys que està costant aquest servici respecte a quan es prestava per una empresa externa “en cap cas es deu al fet que s’hagen retallat les prestacions de les empleades i empleats, sinó tot el contrari”, ja que s’ha ampliat la jornada a completa d’algunes empleades a les quals l’empresa privada les havia reduït les hores amb el que s’ha donat major estabilitat a les seues condicions laborals.

La neteja de les instal·lacions municipals costava a l’Ajuntament 924.000 € anuals, i l’Ajuntament va consignar un Encàrrec en els seus pressupostos de 2019 de 900.000 € però l’empresa pública només ha facturat 857.200 €.

L’empresa municipal compta amb una plantilla de 40 persones i s’encarrega de la neteja dels edificis de titularitat municipal, les instal·lacions esportives, els edificis com lavabos i dependències als parcs i els centres escolars públics. També, cada vegada que s’organitza un esdeveniment municipal en qualsevol dependència pública o en altres instal·lacions, l’empresa és l’encarregada de dur a terme la neteja.

Durant l’any 2019 s’han començat nous servicis i s’ha incrementat 600 hores més dedicades a la neteja dels edificis al seu càrrec, amb el que a més dels 60.000 euros anuals d’estalvi per a les arques municipals ”cal tindre en compte que s’estan desenvolupant més treballs el que també redunda en una millora dels servicis públics”, ha indicat Casado.

L’equip de Govern ja estudia la possibilitat de municipalitzar altres servicis amb l’objectiu de “continuar millorant les instal·lacions i apostar per una fórmula de treball que ha quedat demostrada que és beneficiosa per a la població”. Encara no s’ha decidit quins servicis podrien incorporar-se a l’empresa municipal, tot dependrà d’“els estudis que estem duent a terme i la capacitat per a fer-hi front en les millors condicions”.