L’Ecoparc de Petrer s’informatitzarà i automatitzarà compensant els usuaris amb el compte CreaEconomiaCircular

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El pròxim divendres es firma la cessió d’este espai al Consorci de residus CREA, del qual forma part l’Ajuntament de Petrer

L’Ecoparc de Petrer s’informatitzarà i automatitzarà a través d’un sistema que permetrà portar un major control dels residus que es depositen per part dels veïns de la població. Este pròxim divendres se firmarà definitivament la cessió d’esta instal·lació al Consorci de residus CREA, un organisme del qual forma part l’Ajuntament de Petrer al costat d’altres 13 poblacions de les comarques de l’Alt i Mitjà Vinalopó, i l’Alcoià.

El sistema informàtic que s’implantarà, i que fa anys ja va funcionar en aquesta instal·lació, està compost per un programari on es carreguen totes les dades d’entrada de residus, tipologies d’aquests, persona que els deposita, així com tota la informació general relativa a la gestió de residus en ecoparcs. Els ecoparcs informatitzats compten amb un bàcul (similar a un caixer automàtic) on la ciutadania pot introduir, assistida pel personal dels ecoparcs, tota la informació sobre la seua aportació de residus.

La novetat en este cas és que el sistema farà possible establir compensacions a la ciutadania mitjançant els Comptes CreaEconomiaCircular, inscrivint les persones usuàries que s’acosten als ecoparcs fixos i mòbils consorciats a depositar els seus residus, una iniciativa del Conscorci de residus CREA.

Des del consorci de residus destaquen que tots els ecoparcs consorciats presents i futurs, fins a conformar la xarxa completa prevista de 13 ecoparcs fixos i 3 mòbils, seran construïts, remodelats, actualitzats i informatitzats per a prestar el millor servei possible a la ciutadania, en el marc d’una economia circular.

El Consorci de residus CREA és l’entitat pública responsable de la gestió dels residus generats en 14 municipis de les comarques de l’Alt i Mig Vinalopó i l’Alcoià que formen part de la seua àrea de gestió, i també en forma part la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana. Els municipis d’esta àrea d’influència són: Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, el Pinós, les Salines, Saix i Villena.