Aquesta activitat, concertada amb els col·legis de Petrer per als dies 12 i 13 de març i oberta al públic en general el diumenge 15, va resultar guanyadora de l’última edició de la iniciativa Proposa Cultura.

Fernando Portillo, regidor de Cultura, i Silvestre Navarro, professor i representant de l’IES La Canal, han presentat la iniciativa “La llegenda dels gegantons de Petrer”, un projecte educatiu i cultural que va sorgir des del claustre de professors del centre.
Com ha explicat Portillo, “l’activitat consta d’unes rutes teatralitzades per Petrer que reivindicaran el nostre centre històric”, i en la qual participen el grup Gent de Nanos i els “Nanos i Gegants” de Monòver.
Els alumnes del grup de teatre de 4t de l’ESO i l’alumnat de 2n de l’ESO, com a part de les assignatures de Llengua Valenciana, Música i Ciències Socials, es convertiran en guies, animadors i acompanyants de les rutes. L’objectiu és “crear alumnes actius i que realitzen activitats que els ajudaran en un futur en la seua vida adulta. És una forma també d’aconseguir que primària i secundària treballen conjuntament” afirma Navarro.
Els xiquets i xiquetes, juntament amb els dos personatges protagonistes, els gegantons Jofré, un soldat aventurer, i Al-Arundhia, una poetessa valenciana, hauran de superar diverses proves relacionades amb la inclusió de les persones amb diversitat funcional (auditiva, visual, psicològica i motora) i amb la importància de les ciències, les lletres, la música, les matemàtiques, etc.
Les figures, que van ser creades l’any passat pels alumnes, seran donades posteriorment a l’Ajuntament per a formar part del patrimoni de la ciutat.
El dijous 12 i el divendres 13 de març, de 10 a 14 hores, els alumnes dels col·legis públics de Petrer acudiran, en diferents torns, al centre històric per a disfrutar d’aquestes jornades de cultura i entreteniment.
I el diumenge 15 de març, es realitzaran les rutes per a totes aquelles famílies que vulguen apropar-se a divertir-se i aprendre amb els més xicotets. A les 9.45 hores s’organitzaran els grups, i a partir de les 10 hores començaran les rutes i els tallers pels carrers de Petrer. Finalment, a partir de les 12 hores, es realitzarà la presentació dels gegantons a la plaça de Baix i el passacarrer de benvinguda.

WordPress Video Lightbox Plugin