L’alcaldessa visita el parc comarcal de Bombers per a agrair-los la seua labor en l’incendi de la Serra del Cavall

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Irene Navarro ha destacat que “la rapidesa i valentia amb la qual van actuar va ser fonamental per a controlar l’incendi i és una cosa que els veïns de Petrer mai oblidarem”

 

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha visitat hui les instal·lacions del parc comarcal de bombers d’Elda per a agrair-los la seua labor en l’extinció de l’incendi forestal declarat el passat 17 d’agost a la Serra del Cavall. 

La primera edil ha estat acompanyada pels regidors de Medi Ambient i Policia Local, Fernando Díaz i Pablo Lizán, així com de l’edil Fernando Portillo, alcalde accidental quan van succeir els fets. 

La rapidesa i valentia amb la qual vau actuar va ser fonamental per a controlar l’incendi, i això és una cosa que els veïns i veïnes de Petrer mai oblidarem”, ha indicat l’alcaldessa, que s’ha reunit amb els bombers de guàrdia així com amb els comandaments del parc comarcal després de realitzar una visita per les instal·lacions.

L’incendi forestal es va declarar a les 14.15 hores, en la zona de Puça, i en l’extinció i control van participar bombers del parc comarcal d’Elda i diferents mitjans aeris, en ple Paisatge Protegit de les Serres del Sit i el Maigmó i calcinant unes 100 hectàrees. Abans que fosquejara els bombers ja tenien controlat el foc i al matí següent es va donar per extingit.

El cap del parc comarcal, Amancio Guerrero, ha agraït la visita de l’alcaldessa i els regidors i ha assenyalat que “tots els mitjans que van treballar allí es van implicar moltíssim”, subratllant la labor realitzada també per les brigades de bombers forestals, així com altres cossos que van ajudar en l’operatiu com Creu Roja Petrer, Policia Local i ACIF Salinas. 

L’alcaldessa ha indicat que Petrer és una de les poques poblacions que compta amb un pla d’actuació municipal davant d’incendis forestals, que serà revisat per tècnics municipals i que servix de suport a les labors de control i extinció d’un possible incendi. A més, Irene Navarro ha assenyalat que ahir mateix en la Diputació Provincial, de la qual és diputada provincial per la demarcació del Vinalopó Mitjà, es va aprovar una moció per a ajudar les poblacions afectades per incendi aquest estiu, amb una esmena del grup socialista al qual pertany l’alcaldessa perquè s’incloguera a Petrer en el text que inicialment van presentar els partits que governen la institució provincial: el Partit Popular i Ciutadans.