Descens significatiu del nombre de contagis a Petrer en els tres últims dies. L’indicador de PCR positives se situa en 592 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha proposat als Cossos de Seguretat que vigilen amb mitjans aeris (helicòpter o drons) les zones de l’extraradi per a evitar que s’incomplisca la normativa i se supere el nombre màxim de persones que poden reunir-se fora del nucli de convivents que està establit en 6. L’alcaldessa ha fet aquesta sol·licitud en la reunió del CECOPI celebrada aquest matí en la qual ha mostrat la seua preocupació per la possibilitat que aquestes activitats, sobretot el cap de setmana, puguen derivar en focus de contagi i propagació del virus.

La majoria de persones estan conscienciades però els qui no complisquen amb la normativa han de saber que no només es poden emportar una sanció econòmica sinó que estan posant en risc la seua salut i la de tots nosaltres”, ha indicat la primera edil.

L’alcaldessa s’ha reunit aquest matí de manera telemàtica per a seguir l’evolució de la pandèmia amb el Secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, els responsables dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, la Subdelegada del Govern i l’alcalde de la veïna població d’Elda, entre altres.

Irene Navarro també ha sol·licitat que la Policia de la Generalitat Valenciana done suport en el punt de control del Guirnei del qual s’encarrega la Policia Local de Petrer. “Els nostres agents estan fent un gran esforç que els agraïsc però necessitem un reforç que ens servisca de respir”, ha subratllat l’alcaldessa.

Petrer ha reduït les seues xifres de contagi en els tres últims dies. Des de l’actualització de dades dimarts passat s’ha rebaixat en 67 persones el nombre de positius, passant de 270 a 203 casos. Això suposa que l’índex acumulat dels últims 14 dies s’ha reduït en quasi 200 casos per cent mil habitants. Quan es va decretar el tancament perimetral de Petrer-Elda, el passat 6 de novembre, l’índex era superior als 900 casos per cent mil habitants.

L’alcaldessa ha fet una valoració molt positiva d’aquestes xifres però ha advertit que “no podem baixar la guàrdia, és necessari continuar doblegant la corba i tindre una situació que ens permeta recuperar una situació normalitzada i, al mateix temps, ser molt prudents per a no desfer el camí que ara amb la col·laboració de tots estem recorrent”. Irene Navarro ha recordat que després de la reunió amb la consellera de Sanitat, es farà un seguiment mes exhaustiu de l’evolució de la pandèmia i s’aniran valorant les mesures adoptades a Petrer i Elda.

WordPress Video Lightbox Plugin