L’alcaldessa firma amb el vicepresident de la Generalitat la subvenció de 2,4 milions d’euros per a rehabilitar un centenar de cases

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es tracta de fons europeus Next Generaton, als quals ha accedit Petrer, que aportarà 400.000 euros més

L’Ajuntament de Petrer ha sigut un dels 23 municipis de la Comunitat Valenciana que ha signat un acord bilateral amb la Vicepresidència segona i la Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica per a destinar 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris, la qual cosa millorarà la situació dels residents de 7.158 cases. En el cas concret de Petrer la subvenció ascendix a 2,4 milions d’euros, la qual cosa permetrà rehabilitar un centenar de cases del carrer Galícia i adjacents.  

Este acord suposa la concessió d’ajudes per al desenvolupament d’actuacions de rehabilitació a escala de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya (2021-2026), finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.

El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha firmat al costat de l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, el conveni que permetrà començar ja amb els treballs de redacció dels projectes i els tràmits per a la licitació de les obres. Cal tenir en compte que l’Ajuntament aportarà 400.000 € més, fet que elevarà la inversió total a quasi tres milions d’euros i suposa “un gran benefici per a unes vivendes la construcció de les quals data de fa diverses dècades i en les quals actuarem per a millorar temes d’accessibilitat per a eliminar barreres arquitectòniques, i l’eficiència energètica, principalment”, ha assenyalat l’edil d’Urbanisme, Fernando Portillo, que ha assistit al costat de l’alcaldessa a l’acte protocol·lari de la firma del conveni celebrat a València.

Aquesta important subvenció forma part del Pla Barri, un pla de rehabilitació que té per objecte transformar, modernitzar, donar una nova imatge i fer més eficient energèticament edificis residencials que, en una primera fase, se centrarà en un centenar de cases i edificis dels carrers Galícia, Lleó, la Manxa, Andalusia i Extremadura, tots al costat de l’avinguda de Madrid.

Sobre esta important subvenció, que és la de més quantia i més important de totes les que s’han sol·licitat als fons europeus Next Generation, l’alcaldessa ha destacat que “forma part del compromís que mantenim amb la ciutat i amb millorar tots els aspectes de la vida diària dels veïns i veïnes”. 

L’Ajuntament crearà una oficina de rehabilitació en la zona, que es dotarà amb personal contractat a este efecte, perquè es facen càrrec de la gestió de la subvenció i intervinga en totes les qüestions relatives a este projecte, però també per a preparar la documentació per a noves convocatòries.

Els treballs que es realitzaran seran, principalment, revestiments de les façanes per a millorar la impermeabilització i l’aïllament, es canviaran els tancaments metàl·lics, es faran actuacions en les cobertes i s’instal·laran plaques solars per a aigua sanitària i en alguns casos fins i tot plaques solars per a generar part de l’electricitat de la comunitat de propietaris.