Irene Navarro diu que l’important és aconseguir que el projecte tire avant i que tota la comarca es beneficie d’això.

L’Ajuntament de Petrer ofereix al d’Elda presentar un projecte i una candidatura conjunta per a aconseguir el centre desplaçat de la Direcció General de Trànsit (DGT) per a fer els exàmens del permís de conduir.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha indicat que “aquest és un assumpte en el qual ha de prevaldre per damunt de qualsevol altra qüestió l’interés dels veïns i si Elda també ha vist que és important, el lògic és que presentem una proposta conjunta dels dos municipis en lloc d’anar cadascun per separat”.

L’alcaldessa ha agraït el treball realitzat pel regidor de la Policia Local, Pablo Lizán, i els tècnics d’aquest cos policial que han treballat per a recaptar dades, estudiar els casos d’altres poblacions que ja han aconseguit aquest servici com Dénia i fer els informes pertinents, i la iniciativa dels quals es va presentar dimecres passat al Parc de Trànsit, la instal·lació que proposa Petrer per a dur a terme els exàmens teòrics.

Ahir vam conéixer que Elda també persegueix el mateix objectiu i la nostra posició, com a institució, és la de no competir per aquest assumpte sinó la de sumar esforços per a aconseguir l’objectiu pel bé de tots”, ha subratllat.

No podem ni devem dividir esforços”, ha remarcat Irene Navarro qui ha demanat que, si Elda vol, “els regidors i comissaris de les policies locals de totes dues poblacions es posen a treballar conjuntament, compartisquen la informació que tenen i sumem sinergies per a aconseguir aquest servici”.

Cal recordar que només a Petrer, segons les dades recaptades per la Policia Local, l’any passat 2019 es van presentar a les proves per a obtindre el permís de conduir 821 persones. “Aquesta xifra, sumada a l’Elda i al de la resta de la comarca ens dona la dimensió de l’important que seria aconseguir ser centre desplaçat”, ha assenyalat l’alcaldessa.

L’alcaldessa considera que és “perfectament viable” que totes dues poblacions i de manera conjunta presenten una única candidatura a la DGT, atés que “som una conurbació i per tant no hi ha distància entre un nucli urbà i un altre”. No obstant això, l’alcaldessa ha expressat el més absolut respecte a la decisió que adopte la ciutat veïna ja que “cada municipi és autònom per a decidir a cada moment com vol actuar i és una cosa que jo sempre respectaré”.

WordPress Video Lightbox Plugin