La nova plaça, en la qual s’han invertit en total 266.000 euros, disposa d’una zona d’aparcament, una font i zona d’oci i esplai.

La nova plaça de les Ànimes ja està en ús després de les obres de la segona fase que ja han conclòs amb una inversió de 180.000 euros subvencionats al 65% per la Diputació d’Alacant. A més, l’Ajuntament va adquirir per 36.000 euros un immoble que es va derrocar per a poder construir aquest xicotet parc urbà enclavat en ple centre històric, que compta a més amb una zona d’aparcament de 200 metres quadrats. Sumant la primera i aquesta segona fase la inversió aconsegueix els 266.000 euros.

L’alcaldessa. Irene Navarro, ha destacat que es tracta de “revitalitzar i reactivar aquesta zona de la ciutat que té el seu propi encant però que requereix d’intervencions urbanístiques per a dotar-la de servicis els quals fins ara no tenia, com és el cas d’aquesta plaça”.

Al costat de la plaça hi ha un solar, que també és de propietat municipal, però el seu ús està qualificat com a zona residencial en el Pla General d’Ordenació Urbana. En aquest sentit l’edil d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha indicat que “l’Ajuntament està obert a arribar a acords amb algun promotor perquè es puguen construir vivendes i activar la zona també amb nous veïns”.

Les obres han permés també l’empedrat del carrer Castelar, des del qual s’accedeix a la nova zona d’aparcament, i la instal·lació de bancs i oliveres el que farà singular aquest enclavament que ja per si mateix es troba en una de les zones “més boniques” en paraules de l’alcaldessa.