Una vegada es tinga l’informe de l’estudi tècnic de la salut dels arbres, l’Ajuntament decidirà la solució més adequada, anteposant sempre la seguretat de les persones. Les actuacions de Cultura al Carrer previstes a la plaça de Baix tindran lloc als jardins Alcalde Vicente Maestre

L’Ajuntament de Petrer ha decidit acordonar i tancar al trànsit de persones la plaça de Baix, després que a última hora de la vesprada d’ahir caiguera una segona branca d’un dels oms que presideixen la plaça central del centre històric sense causar danys personals ni materials.

David Morcillo, alcalde en funcions durant aquesta setmana d’agost, ha expressat que “la prioritat màxima és la seguretat de les persones; per això, després de la reunió mantinguda a primera hora amb els tècnics de l’Ajuntament i tenint en compte que en tot just tres setmanes han caigut dues branques, hem decidit prendre una mesura d’urgència com és acordonar i tancar al trànsit de persones la plaça de Baix”.

Com ja es va anunciar quan es va produir la caiguda de la primera branca el passat 30 de juliol, l’Ajuntament ha sol·licitat un estudi tècnic per a valorar la salut dels deu oms de la plaça, arbres de gran port plantats fa diverses dècades. Una vegada es tinga aquest informe tècnic, previsiblement per a finals d’agost o principis de setembre, l’Ajuntament decidirà la millor solució, “sempre anteposant la seguretat dels nostres veïns a qualsevol altra consideració”, ha remarcat l’edil.

La decisió de tancar la plaça de Baix, un dels tres escenaris de les activitats de Cultura al Carrer d’aquest estiu, també ha suposat la reubicació de les actuacions previstes per als pròxims diumenges 16, 23 i 30 d’agost i 6 de setembre, el nou escenari de les quals serà els jardins Alcalde Vicente Maestre, (antics jardins de l’Esplanada).

Així mateix, davant els perjudicis que puga ocasionar-li el tancament de la plaça a l’establiment d’hostaleria que té situada la seua terrassa a la mateixa plaça, l’Ajuntament ja ha pactat amb el propietari del local la reubicació d’aquesta terrassa.

El trànsit rodat per la plaça continuarà obert amb accessos a través del carrer Capellà Bartolomé Muñoz des de la plaça de Dalt i a través del carrer Julio Tortosa, des del carrer La Font.

WordPress Video Lightbox Plugin