Les regidories de Sanitat, Policia Local i Servicis Generals han sumat esforços i treballaran coordinadament.

Les regidories de Policia Local, Sanitat i Servicis Generals de l’Ajuntament de Petrer han treballat de forma coordinada per a modificar l’actual Ordenança de Convivència, que data de 2014, adaptant alguns dels seus aspectes incorporant altres nous, amb l’objectiu de plantar cara al problema dels excrements i orins dels gossos en els espais públics de la ciutat.

L’edil de policia, Pablo Lizán, ha assenyalat que “la realitat és que aquest és un problema que, afortunadament, no afecta a la majoria dels propietaris d’animals domèstics però si hi ha uns altres que actuen amb incivisme i, encara que no volem convertir-nos en un administració sancionadora, sí que volem conscienciar i corregir aquestes conductes incíviques que causen mal a la imatge de la ciutat”.

L’ordenança ja està redactada i l’estan revisant en l’organisme Suma, que serà l’encarregat de tramitar i cobrar les denúncies. Aquesta és una de les novetats que s’incorporen en l’ordenança amb la finalitat d’“assegurar-nos que les denúncies no cauen en sac trencat i que arriben als qui incomplisquen la normativa en un assumpte que preocupa a tota la ciutadania”. Lizán ha aclarit que, després de la revisió de Suma, en breu s’oferirà més detall sobre les quanties actualitzades de les sancions.

Per la seua part la regidora de Sanitat, Juani Ochoa, ha indicat que la nova ordenança ja recull també l’obligatorietat de diluir els orins dels animals amb aigua i alguna substancia desinfectant com a llima o vinagre, i ha recordat que en la seua regidoria (al carrer Luis Chorro, núm. 8) hi ha a la disposició dels amos d’animals botelles emplenables totalment gratuïtes. L’edil ha indicat que també es poden recollir al centre social Clara Campoamor.

Els orins són corrosius i ja han creat problemes en podrir pals i elements metàl·lics del mobiliari urbà que poden crear fins i tot accidents als vianants”, ha assenyalat l’edil de Servicis Generals i Medi Ambient, Fernando Díaz, qui ha afegit que el problema dels excrements ocupa una part important del temps dels empleats de neteja i de manteniment de jardins.

WordPress Video Lightbox Plugin