L’Ajuntament impulsa, al costat de més de deu bars i restaurants de la zona centre, la primera ruta de tapes de La Rendició

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Aquesta ruta gastronòmica coincideix amb la representació teatral al Castell fortalesa, diumenge que ve 17 de novembre, en la qual es recrea el moment històric de l’arribada a Petrer de Jaume I El Conqueridor per a recuperar la vila.

Afegir un al·licient més a la representació teatral de La Rendició és l’objectiu que s’ha marcat la regidoria de Comerç en impulsar aquesta primera ruta de tapes en la qual participen onze establiments hostalers situats al centre històric o les seues proximitats.

Creiem que aquesta iniciativa pot ser molt interessant perquè afegim un altre punt d’interés complementari a La Rendició, amb una oferta gastronòmica ideada exclusivament per a aquest dia”, ha indicat l’edil de Comerç, Mari García, qui ha matisat que “la ruta està pensada tant per als veïns de Petrer com per als qui ens visiten d’altres poblacions atrets per l’espectacularitat de la representació teatral als peus del Castell fortalesa”.

A la iniciativa, que donarà començament a partir de les 13.30 hores, després de la representació teatral, s’han sumat onze establiments que estan al centre històric o els seus voltants amb dues tapes d’elaboració pròpia per a la ruta. Atés que La Rendició representa la capitulació dels sarraïns insurrectes davant Jaume I, la idea és que les tapes tematitzades giren entorn als dos bàndols: el cristià i el moro.

També s’ha ideat una àmplia campanya de promoció, tant de la representació històrica com de l’activitat complementària gastronòmica, que tindrà una difusió especial en la ciutat mateix com de cara a potencials visitants de poblacions veïnes. Així, a més de l’edició de cartells i fullets en paper, també es posarà en marxa un fullet interactiu descarregable que estarà allotjat en la pàgina web de Turisme. Un fullet amb informació útil i de caràcter històric sobre la representació de La Rendició, com la localització de les diferents zones d’aparcament per a estacionar vehicles, així com la posició dels bars i restaurants que participen. Tant els pàrquings i punts d’interés com els bars i restaurants tindran un hipervincle en el fullet interactiu que els porta a google maps, a la web oficial i, en el cas dels establiments d’hostaleria, a la seua pàgina web, pàgina de Facebook, tripadvisor, etc.

Per a la regidora aquesta ruta de tapes és, a més, “una bona oportunitat per a dinamitzar aquest sector en una celebració concreta i especial, i una oportunitat per a mostrar la creativitat i fer nous clients per als establiments participants”.

L’edil també ha agraït la predisposició dels establiments a participar en aquesta ruta. “Hi ha hagut molta receptivitat per la seua part i des de l’àrea de Comerç posarem tota la carn a la graella perquè aquesta iniciativa isca bé i puguem explorar noves actuacions més endavant”, ha assenyalat.

Els onze bars i restaurants de la zona centre participants en aquesta primera ruta són: Bar Derrocat, Bar El Fester, Bar La Explanada, Bar Sheriff, Bar Taitos, Cafeteria Me Gusta, Cerveseria del Barrio, El Túnel Café Bar, Petrer Festero, Restaurant Sucre i Sko-Bar Restaurant.