L’operatiu de seguretat compta amb 180 servicis de la Policia Local i 180 de la Policia Nacional, a més de la col·laboració de Protecció Civil, Guàrdia Civil, Creu Roja i Bombers

A poc més d’un dia perquè comencen les Festes de Moros i Cristians, l’Ajuntament de Petrer, en col·laboració amb la Unió de Festejos, ja té llest l’operatiu de seguretat i neteja per a aquests cinc dies.

Des de fa més de dues setmanes, des de les Regidories de Servicis Generals i Festes es treballa intensament per a preparar la ciutat de cara a la celebració de les festes en honor a Sant Bonifaci, Màrtir. La col·locació de la il·luminació en col·laboració amb l’empresa concessionària, la decoració de tribunes, diversos treballs d’electricitat o la retirada d’elements com a pivots i baranes dels recorreguts dels actes són sol alguns dels diversos treballs duts a terme pel personal de la Regidoria perquè tot estiga llest.

OPERATIU DE SEGURETAT

L’operatiu de seguretat per als cinc dies de festa comptarà amb 180 servicis de la Policia Local, reforçats amb el mateix nombre de servicis de la UPR de la Policia Nacional, amb especial incidència a les nits, de 23.30 a 06.30 hores. A més, Protecció Civil realitzarà 100 servicis a través de voluntaris de l’agrupació local i d’altres poblacions veïnes.

D’altra banda, en l’operatiu preventiu de l’Assemblea Local de Creu Roja, que comença el dijous 16 a partir de les 18.00 hores fins a les 23.00 hores del dilluns 20, està prevista la participació de més de 80 persones amb perfils de tècnic/a en Emergències Sanitàries, diplomat/ada universitari/ària en Infermeria i socorristes. Segons l’acte, Creu Roja disposarà recursos fixos i mòbils amb entre dues i tres ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SBV), lloc Sanitari Mòbil, Desfibril·lador Extern Semiautomàtic (DESA) i punt d’atenció de primers auxilis al Carrer José Perseguer.

També els efectius del Parc Comarcal de Bombers vetlaran per la seguretat en els diferents actes pirotècnics.

Va ser dijous passat 9 de maig, al saló de plens de l’Ajuntament d’Elda, quan va tindre lloc la Junta de Seguretat per a organitzar aquest dispositiu de seguretat per a la celebració de les festes de Moros i Cristians de Petrer i Elda. Una reunió en la qual, a més dels alcaldes d’Elda i Petrer, Rubén Alfaro i Irene Navarro, també van estar presents Araceli Poblador, subdelegada del Govern i representants de la Policia Local i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, com Policia Nacional i Guàrdia Civil.

OPERATIU DE NETEJA

Quant a l’operatiu especial de neteja, des de la Regidoria de Servicis Generals en col·laboració amb Fobesa s’han organitzat quatre dispositius diferents amb més de 50 persones per a mantindre neta la ciutat durant els dies de celebració. Concretament, s’ha previst un dispositiu de neteja de xoc tots els dies a partir de les 3.30 h de la matinada; un altre per a la neteja prèvia i posterior de cada acte; un tercer de recollida de residus que actua tots els dies de 03.00 a 07:00 h. I, finalment, des del divendres fins al dilluns, un servici extraordinari de recollida des de les 15:00 h fins a fi de ruta.

A més, aquests dies també existeix un operatiu especial de neteja de parcs i jardins integrat per huit treballadors que vetlaran pel bon estat dels espais verds des del divendres fins al dilluns de 5.30 a 10:30h.

Des de la Regidoria també s’ha incrementat el nombre de contenidors en les zones de quarters festers amb 35 contenidors de residus, que se sumen als fixos i sis de recollida selectiva de vidre; i s’han instal·lat lavabos portàtils al Passeig de l’Esplanada, a l’Eixida del Guirnei i al carrer Virrei Poveda, just en l’inici de la desfilada.

PUNTS VIOLETES EN FESTES

La Regidoria d’Igualtat i Inclusió Social, en col·laboració amb Creu Roja, instal·larà punts violetes en aquestes festes per a sensibilitzar sobre la necessitat de tindre espais d’oci on no hagen violències masclistes, ja siga cas d’assetjament, d’abús o d’agressió sexual.

El punt de referència fix estarà situat a les instal·lacions de Creu Roja de José Perseguer i, depenent dels actes, també existiran equips itinerants. A més, es farà un repartiment de marxandatge amb el lema de la campanya “Petrer Libre de Violencias Machistas – Petrer Lliure de Violències Masclistes”.

L’horari d’atenció en el punt violeta de les instal·lacions de l’edifici de José Perseguer serà el dijous de 19.00 a 3.00 hores, el divendres de 16.30 a 3.00, el dissabte de 10.00 a 15.00 i de 20.00 a 3.00 i el diumenge de 17.00 a 22.00 hores. Hauran diversos equips, sempre amb la presència d’una psicòloga, una treballadora social, un tècnic en integració social i voluntariat preparat i format en temes d’igualtat.

Categories: Regidories

WordPress Video Lightbox Plugin