Durant els quatre dies de temporal, la Policia Local de Petrer va atendre més de 50 avisos relacionats amb danys causats pel vent i la pluja

Els tècnics de les Regidories de Medi Ambient, Servicis Generals i Urbanisme treballen per a valorar i donar solucions a les diferents destrosses

Després del temporal de pluja i vent que va patir Petrer durant els dies de Setmana Santa i Pasqua, amb 154 l/m² recollits en cinc dies o ratxes de vent de fins a 74 km/h (segons dades de l’Estació Meteorològica del Campet), des del dimarts a primera hora l’Ajuntament de Petrer treballa per a revisar, valorar i actuar per a solucionar els danys i destrosses ocasionades pel temporal.

Des del divendres 19 fins al dilluns 22, la Policia Local de Petrer, en coordinació amb el Servici d’Emergències 112, va atendre més de 50 avisos relacionats amb danys produïts per la pluja i el vent, sobretot caigudes d’arbres, lluminàries i senyals i dificultats per a transitar per camins rurals.

Des de les diferents regidories es treballa de manera coordinada i amb la major celeritat possible per a fer una valoració de tots els danys del temporal a la nostra ciutat i procedir a donar solucions de manera progressiva. L’alcaldessa ha demanat a les veïnes i veïns que siguen pacients, perquè no es vivia un temporal d’aquestes característiques en plena primavera des de fa més de 20 anys i els danys han sigut molt nombrosos. Afortunadament, no hem hagut de lamentar cap mal personal. S’ha demanat també precaució en transitar per determinades zones del municipi, especialment pels camins rurals, on encara hi ha risc de despreniments i corriments de terra.

IMPORTANTS DANYS A LES PARTIDES RURALS

Quant a les partides rurals, han sigut nombroses les incidències ocorregudes durant la Setmana Santa. En aquest sentit, la partida rural que, a priori, ha patit més destrosses ha sigut la partida de Caprala. En concret, s’han detectat danys en l’encreuament amb la rambla Castella, on va quedar atrapat un vehicle, i al camí que connecta Casa Marcos amb el caseriu de Caprala, on l’aigua ha destruït la planxa de formigó en l’encreuament de la rambla i ha deixat el camí intransitable.

Igualment, en el camí de l’Arenal s’ha produït un important forat a tan sols 50 metres de la caseta d’informació de l’Arenal, la qual cosa ha provocat un estrenyiment del camí. També s’han produït despreniments al camí de l’Almadrava i al camí que condueix al Figueralet.

Quant a la rambla de Puça, l’aigua ha ocupat tot el llit, i ha arrossegat els camins de terra. D’igual forma s’ha produït un clot a la senda del tram urbà de la rambla de Puça, a l’altura de la pista de Sant Jerònim.

Des del Departament de Medi Ambient estan fent una primera valoració de les zones més afectades, encara que es confirma que els danys són menys importants que els ocasionats per les pluges de 2017. Demà, dijous, hi haurà una reunió d’urgència de la Comissió per a abordar l’assumpte dels camins, valorar les actuacions i establir les prioritats. Com és habitual, els treballs d’adequació s’iniciaran donant prioritat a aquelles situacions que han deixat vivendes aïllades.

ACTUACIONS URBANES DE SERVICIS GENERALS

Els tècnics i el personal de la Regidoria de ServiCIs Generals també estan treballant intensament aquests dies per a revisar tots els danys ocasionats pel temporal i donar solucions de manera progressiva. En concret, han hagut d’atendre avaries d’electricitat en diferents parts del municipi; problemes del clavegueram per desbordament d’aigües; despreniments de fanals, runes i murs, dels quals el més significatiu fou el de la pista de tennis del poliesportiu municipal; neteja de zones per acumulació d’arrossegaments i, sobretot, arbres caiguts.

Segons l’informe d’Audeca, l’empresa responsable del manteniment de parcs i jardins de Petrer, el temporal ha tombat un total de 27 arbres, a més de diverses branques caigudes. Des de la Regidoria s’està treballant per a retirar tots els arbres caiguts i redreçar aquells que siga possible en els tres pròxims dies i deixar totes les zones en perfectes condicions d’ús. Únicament quedarà pendent estudiar la reposició d’arbratge en determinades zones en les quals es considere oportú.

PÀRQUING DELS CARRERS ELX I PINTOR ZURBARÁN

El temporal de pluja també ha ocasionat l’enfonsament d’una part del paviment del pàrquing públic construït recentment entre els carrers Elx amb Pintor Zurbarán. Des de la Regidoria d’Urbanisme s’està preparant un informe tècnic de la situació per a determinar els motius i prendre decisions. En breu es traslladarà més informació sobre aquest tema, una vegada finalitzat l’informe.

WordPress Video Lightbox Plugin