A més d’alguns actes religiosos, només es manté l’Albada del dia 5 i se substitueix la tradicional Mascletà del dia 7 d’octubre per un bombardeig aeri des del castell perquè siga visible des de les cases
El cap de setmana del 26 i 27 de setembre, es duran a terme jocs tradicionals amb inscripció prèvia i estrictes mesures d’aforament i seguretat

Sobre la base de l’evolució de la pandèmia en les dues últimes setmanes, la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Petrer, de manera coordinada amb les Associacions de Veïns, ha decidit no dur a terme els concerts als barris previstos per a les pròximes Festes Patronals d’octubre.

La regidora de Festes, Ana Tortosa, ha explicat que, “després d’una reunió mantinguda amb els presidents i les presidentes de les diferents Associacions de veïns, hem decidit de manera unànime suspendre els concerts que anaven a ser protagonistes en honor a la Mare de Déu del Remei”.

L’edil, que ha recordat que “fa molt poquet anunciàrem amb alegria i il·lusió que, amb totes les mesures de seguretat ja aplicades en Cultura al Carrer, anàvem a poder fer els concerts d’artistes locals per a poder donar-los treball”, ha ressaltat la prudència i la responsabilitat a l’hora de prendre aquesta “difícil decisió”.

Tortosa ha anunciat que, a més d’alguns dels actes religiosos organitzats per la Confraria de la Mare de Déu del Remei, també es manté l’Albada del dia 5 d’octubre, a les 12 de la nit, després del volteig de campanes; i, com a novetat, la tradicional mascletà del dia de la Mare de Déu, el 7 d’octubre, des dels Jardins Alcalde Vicente Maestre, se substitueix per un bombardeig aeri des de l’esplanada del castell, “perquè tota la població puga veure-la i disfrutar-la des de les seues cases”. El bombardeig aeri tindrà lloc entorn de les 13.30 hores.

La regidora ha fet una crida a veïns i veïnes perquè “disfruten de l’albada i del bombardeig aeri des dels seus balcons i terrasses, ja que tenim la sort de comptar amb el castell en tot l’alt de la ciutat, visible quasi des de qualsevol punt”.

JOCS TRADICIONALS INFANTILS

La regidoria de Festes també ha decidit mantindre els jocs tradicionals infantils, que tindran lloc el cap de setmana del 26 i 27 de setembre, des de les 11.30 del matí, en el pàrquing al costat de les antigues Escoles Graduades dels Jardins Alcalde Vicente Maestre.

Aquesta activitat es realitzarà amb estrictes mesures de control i seguretat. En aquest sentit, es durà a terme en grups reduïts de 10 persones que siguen convivents, la qual cosa es comprovarà amb la sol·licitud del DNI el dia dels jocs. A cada grup se li facilitarà material individualitzat i els grups tindran un perímetre delimitat per a no mesclar-se entre ells.

La inscripció prèvia es pot realitzar des del dimecres 16 fins el dilluns 21 de setembre, a través del telèfon 966 95 31 31, en horari d’11.30 a 13.30.

WordPress Video Lightbox Plugin