El Punt Violeta s’habilitarà els dies 4, 8 i 11 als parcs 9 d’Octubre i El Campet durant la celebració dels concerts.

Després de les passades festes de Moros i Cristians, aquesta és la segona vegada que la Regidoria d’Igualtat habilita aquest espai contra la violència de gènere.

Informar, sensibilitzar i atendre possibles casos de violència masclista durant les imminents Festes Patronals són els objectius que es marca la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Petrer amb la instal·lació del Punt Violeta. Així ho han anunciat aquest matí l’agent d’Igualtat, Nuria Molina; la coordinadora de Creu Roja, M.ª Teresa Poveda; i la regidora de Festes, Igualtat i Inclusió Social, Ana Tortosa, qui ha apuntat que “continuarem lluitant contra la violència de gènere i promovent la igualtat”.

El Punt Violeta es muntarà “als espais més significatius i d’afluència de gent, sobretot, de públic jove”. Així ho ha explicat la coordinadora de Creu Roja, qui ha informat que aquest punt s’habilitarà coincidint amb els concerts de festes: el divendres 4 d’octubre, de 21.30 a 1.30 hores al parc El Campet; el dimarts 8, de 22.30 a 2.30 hores al parc 9 d’Octubre, on també, el divendres 11 d’octubre, de 21.30 a 3.30, estarà habilitat aquest espai. Poveda ha subratllat que “volem aconseguir que la població veja aquest punt com un espai segur contra la violència masclista”.

Aquesta és la segona vegada que Petrer compta amb Punt Violeta durant la celebració de les seues festes locals. La primera vegada va ser en les passades festes de Moros i Cristians, quan, segons ha informat l’agent d’Igualtat, es van acostar fins al Punt Violeta un total de 1.673 persones (987 dones i 686 homes). Durant totes les festes, va haver-hi un total de sis intervencions, de les quals quatre foren per a atendre a xiques menors d’edat.

Tant Poveda com Molina han fet una valoració positiva del primer Punt Violeta i han posat en valor la figura de la “persona aliada”, a la qual se li distingeix per portar una polsera de color violeta i que són aquelles persones que, a part de ser informades i sensibilitzades, en el cas que vegen una suposada situació d’intimidació o violència masclista, “poden intervindre i, fins i tot, acompanyar a la persona afectada fins als espais segurs”, segons ha explicat Poveda. En les passades festes de Moros i Cristians, un total de 293 persones es van convertir en “aliades”.

Finalment, Poveda ha destacat que, com a novetat, enguany, a més d’amb una psicòloga, una integradora social i una treballadora social, també es comptarà amb l’advocada de la Regidoria d’Igualtat. La coordinadora ha indicat que durant aquests mesos, el personal voluntari s’ha estat formant per a millorar el servici d’assessorament i atenció.

WordPress Video Lightbox Plugin