L’Ajuntament de Petrer destina 30.000 € per a adequar diverses zones de jocs infantils

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Des de 2015, l’Ajuntament de Petrer ha invertit al voltant de 366.000 € en la millora d’àrees de jocs infantils.

La Regidoria de Servicis Generals de l’Ajuntament de Petrer ha previst l’adequació de diverses zones de jocs infantils del municipi amb càrrec al pressupost d’inversions financerament sostenibles.

En concret, s’ha previst una inversió de 30.000 euros que permetrà dur a terme, previsiblement, una actuació bàsica d’adequació i millora en les àrees de jocs infantils dels jardins Alcalde Vicente Maestre, de la plaça Sant Crispí i de la plaça Azorín.

Aquest tipus d’actuacions estan orientades a millorar aquelles zones de jocs infantils dels nostres parcs municipals més deteriorades on el temps i, a vegades, alguns actes incívics han passat factura als paviments, jocs i cartells. En el nostre municipi hi ha altres zones de jocs que no estan en les millors condicions i demanden una reparació, com són les de la plaça Hipòlit Navarro o el jardí El Pas, per exemple, però el cost és molt superior al pressupost disponible i les valorarem conforme vaja havent-hi disponibilitat pressupostària. Des de 2015 s’han invertit més de 360.000 euros en la millora i renovació de jocs infantils a Petrer, als quals se sumaran aquests 30.000 euros.

S’actuarà en les dues zones de jocs dels jardins Alcalde Vicente Maestre. En la zona u, que actualment té paviment de goma i està completament clivellat, aquest se substituirà per un paviment de cautxú nou amb millors prestacions. També restaurarem els jocs existents -una engrunsadora, 2 balancins i un tobogan- i reubicarem el tobogan per a deixar espai per a un nou balancí doble.

Quant a la zona 2 de jocs, és una zona un poc més àmplia i té un paviment de terreny blanquinós que millorarem mitjançant llaurat i nova aportació d’arena fins a aconseguir la grossària adequada. A més, valorarem si restaurem els dos jocs existents -la caseta i el joc de torres- o els substituïm. També estem valorant afegir un joc nou d’equilibri, consistent en un conjunt bàsic amb mini-volantí, barra i suports”.

Díaz ha volgut aclarir que “en aquest moment estem en fase de redacció del projecte i sol·licitud d’ofertes, per la qual cosa encara no tenim el cost tancat”. Per això, ha indicat que si el pressupost ho permet, aleshores farem xicotetes reparacions a la plaça Sant Crispí i a la plaça Azorín.

A les zones de jocs infantils de totes dues places, es pretén substituir completament el paviment per un nou continu de cautxú. A més, a la plaça Sant Crispí, el propòsit és arreglar el balancí, mentre que a la d’Azorín, també es valora reparar els jocs existents mitjançant la substitució de la xarxa i la restauració de fustes, sempre que el pressupost ho permeta.

Una vegada dutes a terme les actuacions previstes, que faran que estiguen adaptades a les noves normes d’ús, es procedirà a la certificació d’aquestes àrees de joc per un empresa autoritzada.