L’Ajuntament de Petrer congela les taxes i impostos municipals per 5é any consecutiu

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

A partir de 2020 l’Ajuntament bonificarà amb un descompte d’un 30% l’IBI d’aquelles vivendes residencials que instal·len plaques solars per a autoconsum.

L’Ajuntament de Petrer, a través de la regidoria d’Hisenda, ha decidit tornar a congelar les taxes i impostos municipals per a 2020, la qual cosa suposa que no s’aplicarà la pujada de l’IPC, com sí que es fa en altres municipis. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, qui ha subratllat que és el cinqué any consecutiu que l’Ajuntament congela les taxes i impostos municipals, “a més d’haver reduït o eliminat diverses d’aquestes taxes durant aquests anys de govern”.

“Gràcies al rigor econòmic demostrat en aquests quatre anys, l’Ajuntament pot permetre’s la congelació de les taxes, és a dir, estem reduint la pressió fiscal a la ciutadania, però sense que afecte als servicis i a les inversions, que s’estan mantenint i millorant”, ha indicat Poveda.

El regidor ha recordat que Petrer és un dels municipis de la Comunitat Valenciana on menys impostos i taxes es paguen. “De fet, si ens comparem amb algunes localitats, els impostos o taxes que es paguen a Petrer poden arribar a ser la meitat”, ha apuntat l’edil.

NOVA BONIFICACIÓ IBI PER A 2020

El regidor d’Hisenda també ha anunciat una nova bonificació sobre l’IBI aplicable a partir de 2020. En concret, es bonificarà amb un descompte d’un 30% de la quota de l’IBI durant els tres primers anys a aquelles vivendes residencials que instal·len sistemes d’aprofitament tècnic o elèctric d’energia provinent del sol, “les conegudes com a plaques solars”, tal com ha especificat el regidor.

Per a poder beneficiar-se d’aquesta bonificació, serà necessari que l’ús de l’energia obtinguda amb la instal·lació de les plaques solars siga per a autoconsum, no per a la posterior venda de l’energia generada.

Aquesta bonificació de l’IBI se suma a les que fins ara ja estava aplicant l’Ajuntament de Petrer en els casos de famílies nombroses, de VPO i d’immobles l’activitat dels quals siga construir, urbanitzar o la promoció immobiliària.

“La intenció d’aquesta mesura és posar el nostre granet d’arena com a institució per a fomentar l’ús d’energies renovables no contaminants. Sabem que per a qualsevol veí que instal·le plaques solars, el desemborsament inicial és important. D’aquesta manera, contribuïm durant els tres primers anys a una rebaixa en la quota d’un 30%”, ha declarat el regidor.