L’Ajuntament de Petrer aprova els convenis de suport a les Festes de Moros i Cristians i de la Santa Cruz

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Ahir, en el ple extraordinari celebrat en el consistori municipal, s’aprovaren els dos convenis per import de 41.000 i 12.060 euros, respectivament

La promoció i el foment de les festes tradicionals de Petrer promovent i afavorint, paral·lelament, el consum, l’activitat comercial i el desenvolupament de la ciutat, són els objectius que es marca l’Ajuntament de Petrer amb la signatura dels convenis reguladors de les subvencions a la Unió de Festejos Sant Bonificacio, Màrtir i la Comissió de Festes de la Santa Cruz.

En un ple extraordinari celebrat ahir a l’Ajuntament de Petrer, la corporació municipal va aprovar els dos convenis reguladors anuals. En el cas de l’entitat organitzadora de les Festes de Moros i Cristians, que tindran lloc del 12 al 16 de maig, l’import del conveni ascendix a 41.000 euros.

Cal recordar que en 2021, quan, per segon any consecutiu no van poder celebrar-se les festes a causa de la pandèmia de la Covid-19, Ajuntament i la Unió de Festejos van acordar destinar la quantitat del conveni anual per a la renovació i reforma integral del castell d’Ambaixades, una reforma estructural que no es duia a terme des de la seua construcció l’any 1950.

Per la seua banda, la Comissió de Festes de la Santa Cruz, per a l’organització de les seues festes en el barri de la Santa Cruz, amb els seus dies grans el cap de setmana del 29 d’abril a l’1 de maig i el dissabte 7 de maig, en este 2022 compta amb el suport del conveni institucional per valor de 12.060 euros. Enguany, encara que el conveni regulador anual està fixat actualment en 5.800 euros, també s’han incorporat 1.200 euros afegits per a fer front a gastos de l’entitat durant la pandèmia; i 5.000 euros perquè siga l’entitat festera la que es faça càrrec de les despeses de bandes i l’SGAE directament, que fins ara costejava directament l’Ajuntament.

L’edil de Festes, Ana Tortosa, ha recordat que, “a més del suport econòmic estipulat en els convenis anuals, el suport institucional també es materialitza en molts altres aspectes com la il·luminació especial, la neteja, l’operatiu de seguretat, les campanyes de publicitat…, aspectes dels quals es fa càrrec l’Ajuntament”.