La Verge del Remei ofereix un concert de música festera previ a les festes de Moros i Cristians 2023

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El pròxim dissabte 6 de maig, a les 20:00h, els Jardins Alcalde Vicente Maestre (antiga Esplanada) acolliran el concert de música festera “Música i Festa”, organitzat per l’Associació Musical Verge del Remei en els prolegòmens de les Festes de Moros i Cristians 2023.

Fernando Portillo, regidor de Cultura, ha animat els veïns i veïnes de Petrer a assistir i abrigallar els músics de l’Associació Musical, i ha destacat que estos són una part fonamental d’estos dies. “Sense ells, no es podria fer festes; per molts festers que hi haguera, sense música seria impossible fer festes”, ha destacat l’edil. 

Santiago Rodríguez, president d’Associació Musical Verge del Remei, ha recalcat que el concert Música i Festa està dins de la XVIII Campanya de Música als Poblessubvencionada per la Diputació d’Alacant. A més, ha destacat que el concert servirà per a acompanyar les Entraetes-homenatge al 25 i 50 aniversari, que es realitzaran eixa mateixa nit a partir de les 23:00h. “Farem festa al 100%.”

Santi Rodríguez, director de la banda, ha afegit que el concert constarà de dues parts, en les quals s’interpretaran pasdobles, marxes mores i marxes cristianes. “Tindrem un concert en el qual escoltarem peces de tota classe, clàssics de música festera i peces de nova composició”. 

Encara que no hi haurà estrenes de peces musicals noves, el director de la banda ha informat que el concert serà un homenatge a Ramón García i Soler, compositor i director del pasdoble Petrel de les festes 2023. “Interpretarem un parell de peces d’ell, com és un pasdoble anomenat ‘Goiri’, i una marxa cristiana anomenada ‘Tibi Mariae’.” Santiago ha afegit que també es realitzarà un homenatge al compositor José Pérez Vilaplana, que es complix aquest any 25 anys des de la seua defunció, amb la interpretació de la seua marxa mora “Voluntat de *Fer”.