La tercera edició de Naturacció planteja un taller per a reconéixer xafades i rastres de la fauna silvestre de Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’activitat s’ha programat per al dissabte 10 de febrer en el paratge natural de Xorret de Catí de la mà de les educadores del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Sit

Rastres i xafades, detectives de fauna” és la tercera activitat programada per la iniciativa “Naturacció, jóvens connectats en verd”, un projecte nascut de la sinergia entre l’Obra Social Caixapetrer, l’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria d’Infància i Joventut, i diferents associacions locals, en este cas l’entitat Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Sit. L’activitat tindrà lloc el dissabte 10 de febrer, de 9.30 a 13.30 hores aproximadament, a l’entorn del paratge natural del Xorret de Catí, dirigida a xiquets i xiquetes de 7 a 14 anys.

A més, Alejandro Ruiz, regidor d’Infància i Joventut, ha recordat que el “bon
acolliment” dels dos tallers de Naturacció realitzats en 2023, subratllant l’objectiu d’esta iniciativa, “acostar a la gent jove la naturalesa, els nostres paratges, el nostre entorn, la fauna i la flora…” i, a més, “d’una manera lúdica i a través de l’oci”. Miguel Ángel Erades, de l’Obra Social de Caixapetrer, ha sigut l’encarregat d’explicar l’activitat, que conduiran les educadores mediambientals del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Sit. Erades ha indicat que “en la naturalesa, encara que ens coste vore-ho, els animals van deixant rastre i és molt interessant vore-ho i interpretar-ho”.

Precisament, esta activitat es planteja amb l’objectiu d’aprendre a observar i interpretar els rastres de la fauna silvestre en el mateix entorn natural. Naturacció arrancarà a les 9.30 amb punt de trobada en l’àrea recreativa de Xorret de Catí (al costat del quiosc bar), constarà de tres parts. Una primera més teòrica on les educadores realitzaran una explicació sobre les tècniques d’estudi de la fauna silvestre i la detecció de rastres i xafada; una segona part pràctica basada en un taller de xafades en argila i escaiola perquè els participants puguen realitzar un xafaire. I, finalment, amb un recorregut interpretatiu per l’entorn natural per a buscar rastres de la fauna silvestre.

Per a participar-hi,  es recomana portar almorzar, calçat còmode per a caminar per la muntanya i roba d’abric. L’activitat compta amb 24 places disponibles i la inscripció es pot realitzar a través del formulari https://bit.ly/petrerinscripciontallernaturhuellas. Es pot ampliar la informació a través del telèfon de la regidoria 687 224 881 i de la resta dels canals d’informació habituals de la Regidoria d’Infància i Joventut.

FUTUR DEL PROJECTE NATURACCIÓ

Tant el regidor, Alejandro Ruiz, amb Miguel Ángel Erades, de l’Obra Social Caixapetrer, han aventurat un gran futur per a Naturacció, després de l’èxit i bon acolliment dels tallers realitzats. El regidor ha dit que esta sinergia continuarà creixent i li donarem major formalitat per a fer de Nautracció un projecte cada vegada més gran”. Per la seua banda, Erades ha apuntat que es pretén continuar amb un conveni a llarg termini, convocant a associacions perquè ens proposen les activitats que volen fer amb els xiquets, atraient planter per a les seues pròpies associacions”.