La Seu Universitària de Petrer presenta la seua programació en la qual s’inclou un recital del Premi Nacional de Poesia Antonio Carvajal

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

A més, celebrarà per segon any el curs d’estiu “Infància en Situació de Risc Psicosocial”

La Seu Universitària de Petrer ha presentat hui la seua programació per als pròxims mesos. Entre les activitats s’inclou un recital de poesia a càrrec del Premi Nacional de Poesia Antonio Carvajal, acompanyat per Pepe Payá a la guitarra. En un homenatge a Federico García Lorca en el 125 aniversari del seu naixement, i en el marc de la presentació del 26 Festival Internacional de Guitarra José Tomás Villa de Petrer.

A més, del 16 de juny al 2 de juliol hi haurà una exposició en el Forn Cultural titulada “Contra les regles. Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals en l’esport”. El director de la Seu, Pedro Payá, ha indicat que “l’exposició té com a funció principal anar contra l’homofòbia en l’esport que hui és més important que mai, no sols contra el racisme, com hem vist recentment”.

A més, i per segon any, ha organitzat el curs d’estiu “Infància en situació de riscos psicosocials: valoració i tractament cap a la resiliència”. Un curs que l’any passat va tindre molt d’èxit i amb el qual es pretén abordar amb exemples pràctics i casos d’estudi les situacions de maltractament i exclusió a menors.

Consta de quatre jornades, del 17 al 20 de juliol, en les quals s’obtindran 2 crèdits ECTS, en què es pretén oferir una formació teoricopràctica centrada en l’estudi de les principals variables relacionades amb el risc psicosocial o la desprotecció infantil, prestant especial atenció a les diferents situacions familiars que es troben en la gènesi i el manteniment del trauma complex acumulatiu en la infància.

Està especialment dirigit a estudiants de grau de Psicologia, Treball Social,  Educació Social, Criminologia, Educació Infantil i Magisteri, Pedagogia, Màster de Secundària, així com a mestres i psicopedagogs que desenvolupen part del seu treball en entorns escolars i professionals de qualsevol àmbit educatiu i social.

Les inscripcions es realitzen a través de la pàgina de la Universitat d’Alacant, dels cursos d’estiu Rafael Altamira dels quals forma part este que s’impartix a Petrer.

D’altra banda, s’ha organitzat el cicle “Dimarts de cinema en la Seu Universitària”, els primers dimarts de mes amb la projecció de les pel·lícules “Mystic River”, un film de Clint Eastwood (2003), el 6 de juny: i el llargmetratge “El gran Lebowski”, de Joel Coen (1998), el 4 de juliol. En tots dos casos serà a les set de la vesprada en el Centre Cultural.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha destacat la qualitat de la programació de la Seu i ha demanat a la ciutadania que “done suport a estes iniciatives, que són de primer nivell en l’àmbit acadèmic i cultural i que a vegades per tindre-les a prop no li donem el valor que tenen”, i ha mostrat el suport de la institució municipal amb la seu universitària de la UA.

Més informació sobre les activitats de la Seu Universitària en el seu web: https://web.ua.es/seus/petrer/