La Setmana de la Salut incideix en la importància de la felicitat amb nombroses activitats organitzades pels dos centres d’atenció primària

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Se celebrarà del 28 de novembre al 2 de desembre

 

Petrer celebrarà la catorzena edició de la Setmana de la Salut del 28 de novembre al 2 de desembre incidint en la felicitat, un estat d’ànim al qual contribuïx tenir una bona salut. 

Intentem que la salut no siga una cosa reduïda als centres d’atenció primària, sinó que arribe a tots els àmbits de la vida”, ha indicat Manuel Cano, el coordinador del Centre de Salut Petrer I en la presentació de les activitats de la setmana que es desenvoluparan tant en els dos centres com en altres instal·lacions, fins i tot en els mercats ambulants ambulants del carrer de l‘Horta i la plaça dura del Mercat de la Frontera.

En estes activitats s’han implicat els professionals dels dos centres d’atenció primària de Petrer, així com especialistes d’altres centres i de l’Hospital General Universitari d’Elda. Així, es parlarà de qüestions com la prevenció del suïcidi, salut digital, el cuidat dels majors, taller de porteig, alimentació complementària i massatge infantil, etc. També hi haurà xarrades en els instituts de Petrer sobre el costat fosc de les xarxes socials o  la submissió química i malalties de transmissió sexual. 

La coordinadora d’infermeria del CS Petrer I, Ma. José Flores, ha subratllat que “està convidada tota la població a participar en aquestes activitats i estem sempre oberts a noves idees o suggeriments per a realitzar nous tallers per a esta setmana o per a fer-los en un altre moment”

Per la seua part, la coordinadora del Centre de Salut Petrer II, Yenmy Denisse García, ha posat l’accent en la implicació dels professionals dels dos centres, ja que “som ací pels pacients i per als pacients i els veïns de la població”.

Per part seua, el regidor de Sanitat, Pablo Lizán, ha posat en valor el “treball dels professionals de la sanitat pública a Petrer, per a treballar any a any perquè la nostra ciutat tinga una setmana de salut”.  

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dilluns 28 de novembre 

 • 9.30 – 11.00 h. “TALLER DE SÒL PELVIÀ”a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartix : Patricia Albert, fisioterapeuta d’Atenció Primària a Petrer.
 • 11.00 h. “I TU, COM ET PRENS LA TENSIÓ?” al Mercat del carrer de l’Horta. Activitat dirigida a aprendre a usar correctament els tensiòmetres que tenim a casa. Impartixen: Mayra Bravo, Lara Hernández i Bea Muelas, infermeres en Atenció Primària a Petrer.
 • 11.15 – 13.00 h. “GIMNÀSTICA PER A BEBÉS”a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartixen: Dr. Galaad Torró, fisioterapeuta pediàtric i neonatal.
 • 15.00 – 20.00 h. “SALUT DIGITAL” a la Sala de Reunions en CS Petrer II. Curs pilot individualitzat dirigit a persones d’entre 60 i 75 anys per a ensenyar l’ús del mòbil, Internet i apps. Inscripció tancada. Impartixen: David Alcántara i Maribel Agulló, infermers d’AP a Petrer. 
 • 16.00 h. “PREVENCIÓ D’ÚLCERES PER PRESSIÓ. UN ENFOCAMENT INTEGRAL” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. A càrrec de: Ángela Córcoles, Sami Hadjaj, Fernando Talens i Lorena Tejero, infermers d’Atenció Primària a Petrer. 

Dimarts 29 de novembre 

 • 10.30 – 12.00 h. “COMUNICACIÓ I GESTIÓ DELS CONFLICTES EN L’ÀMBIT SANITARI” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartix : David Alcaraz Durá, graduat en Òptica i Optometria i especialista en gestió i comunicació en l’atenció al pacient. 
 • 11.15 h. “TALLER DE MUSICOTERÀPIA” en CEAM. Impartix : Mar Begenaro, TCAE i integradora social d’Atenció Primària de Petrer. 
 • 14.00 h. “TALLER DE SUTURES”. Impartix : Juan Campos, infermer d’Atenció Primària de Petrer. 
 • 16.30 – 18.00 h. “COMUNICACIÓ AMB EL PACIENT I LA FAMÍLIA. ACOMPANYAMENT EN EL DOL a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartix : Emilia Iborra, psicòloga sanitària i terapeuta Gestalt, especialista en atenció psicològica a persones majors, adolescents i teràpia familiar. (Lloc i hora per determinar). 
 • TALLER DE PRIMERS AUXILIS EN EL DIA DEL PARTIT”. Impartix: Manuel Cano, metge especialista en medicina familiar i comunitària a Petrer.

Dimecres 30 de novembre 

9.30 – 11.00 h. “ATENCIÓ I PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartix : Jesús Martínez Fuster, especialista en Psiquiatria de l’Hospital General Universitari d’Elda, i Nadia Adalid Hernández, resident de Psicologia de l’Hospital General Universitari d’Elda.

11.30 – 13.00 h. “CUIDAR EL CUIDADOR. TALLER D’ORIENTACIÓ PER Al CUIDADOR DEL MAJOR DEPENDENT” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartixen: Raquel Esteve i Silvia Ibáñez, infermeres comunitàries d’Atenció Primària de Petrer.

16.00 – 19.00 h. “CUIDATS EN LA DONA ADULTA” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartixen: Reme Graciá i Sara Santoja, matrones d’Atenció Primària de Petrer. Manuel Cabanes i Pilar Teruel, EIR matrona de l’Hospital General Universitari d’Elda. Ana Parra, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària de Petrer I. Yerina Planes, sexòloga del CSSYR Petrer.

Dijous 1 de desembre 

 • 9.30 – 10.30 h. “TALLER DE PORTEIG a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartixen: Reme Graciá, matrona d’atenció primària a Petrer i Magdalena Millán, grup Mamantial.
 • 11.00 – 13.00 h. “ALIMENTACIÓ COMPLEMENTÀRIA I MASSATGE INFANTIL”. Impartixen: María del Carmen Rueda i Susana Soler, infermeres de pediatria d’atenció primària de Petrer.

    “PREVENCIÓ DE RISCOS EN LA INFÀNCIA”. Impartixen: Nerea Gea i     Antonio Gil, infermers de pediatria d’atenció primària a Petrer. 

 • 16.00 h. “DONA-LI Al BOOM BOOM DEL TEU COR. TALLER DE RCP” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartixen: Lara Hernández, Reme Miralles i Bea Muelas, infermeres d’atenció primària de Petrer.

Divendres 2 de desembre 

Durant el matí en el Mercat de la Frontera, es donaran consells per a realitzar una compra saludable i, a més, s’ensenyarà l’ús correcte dels tensiòmetres. 

 • 10.00 h. “QUI CONSUMIX A QUI?” al Mercat de la Frontera. Impartixen: Maribel Agulló i Natalia Amores, infermeres d’AP a Petrer (amb la col·laboració de la Dra. Zeneida). “FUMAR NO ESTÀ DE MODA” al Mercat de la Frontera. Impartixen: Maribel Agulló i Natalia Amores, infermeres d’AP a Petrer. 
 • 11.00 h. “PASSEIG SALUDABLE INCLUSIU” al parc Nou d’Octubre. Estarà amenitzat amb un col·loqui sobre la flora autòctona de Petrer, impartit per Antonio Baides, tècnic en farmàcia i aficionat a la botànica. 
 • 11.30 h. “PARLEM? COL·LOQUI SOBRE LA SALUT MENTAL a partir del CURTMETRATGE ‘Recuerdos’” a la Sala Clara Campoamor. Impartixen: Mercé Galiano, escriptora i protagonista, José Vera, director, editor i productor musical, Ana Pérez, protagonista, Sara Ferri, psicòloga de la USM de Petrer, Alejandro Ruiz, psicòleg i regidor de Joventut de l’Ajuntament Petrer. 
 • 16.00 h. “EXERCICI FÍSIC I ALIMENTACIÓ ADEQUADA COM A BASES D’UNA BONA SALUT” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Dirigit, preferentment, a dones d’edats compreses entre els 50 i 60 anys. Impartixen: Víctor Olaya, llicenciat en Ciències de l’Esport.

Altres activitats

 • EL COSTAT FOSC DE LES XARXES SOCIALS” en instituts de Petrer. Impartixen: Susana Cruz, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària al CS Petrer, i Pablo Sanz, metge resident de medicina familiar i comunitària al CS Petrer. 

 • ESTÀ DE MODA FUMAR?” en instituts de Petrer. Impartixen: Alfonso Jiménez, infermer del Departament de Salut Públic d’Elda. 

 • PLA DE PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI” en instituts de Petrer. Impartixen: Mónica Hidalgo, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària al CS Petrer, i Enrique Pinilla, metge resident de medicina familiar i Comunitària al CS Petrer. 

 • SUBMISSIÓ QUÍMICA I MALALTIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL” en instituts de Petrer. Impartixen: Javier Merlo, metge especialista en medicina familiar i comunitària al CS Petrer, i Enrique Pinilla, metge resident de medicina familiar i comunitària al CS Petrer. 

 • TALLER DE DEFENSA PERSONAL I IMMOBILITZACIÓ EN EL SÒL” a la Sala de Matrones, CS Petrer I. Impartixen: Feliciano Royo, infermer d’atenció primària a Petrer