La Setmana de la Mobilitat comença la setmana vinent sota el lema “Combina i mou-te”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Hi haurà una classe magistral sobre patins, tres rutes per la ciutat i una marxa amb bicicleta pels monuments fallers d’Elda.

 

 

El pròxim el dia 24 comencen les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat que enguany es presenta sota el lema “Combina i mou-te” i que “ens recorda la necessitat d’utilitzar mitjans alternatius i saludables a l’ús de vehicles de motor, més ara amb la crisi i l’increment de preus dels combustibles”, en paraules del regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz.

Les activitats començaran el dissabte, 24 de setembre, amb dues activitats, les dos a les 10 del matí. D’una banda, està prevista una classe magistral sobre patins en la pista urbana del carrer la Font, en col·laboració amb la Regidoria de Joventut; i d’una altra banda hi haurà una ruta guiada per arbres singulars de la població, amb eixida des de la Tourist Info, en la plaça de Baix, i la col·laboració de la Regidoria de Turisme. 

El diumenge 25 es reprén una de les activitats que es repetix cada any en esta setmana de la mobilitat, com és la marxa amb bici per les falles d’Elda, activitat organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de la veïna població. Així, esta BiciFalles, com així s’ha denominat l’activitat, eixirà a les 9 del matí des del parc 9 d’Octubre per als participants de Petrer. Està dirigida per a xiquets i majors, i recorrerà els monuments fallers, amb un xicotet esmorzar a mitat del recorregut.

Els dies 26 i 27 de setembre hi haurà una ruta per a majors, que partirà a les 10 del matí des del centre Clara Campoamor. I el dimarts 27, a les 10:30 h hi haurà una ruta per a persones amb mobilitat reduïda amb eixida igualment des de Clara Campoamor. En estes dos activitats col·labora la Regidoria de Participació Ciutadana. 

El regidor de Medi Ambient ha destacat la participació de diferents àrees municipals en un projecte que “és transversal perquè del que es tracta és que la població prenga consciència que és molt més saludable desplaçar-se per la ciutat amb altres mitjans i que no generen contaminació”.

PROGRAMACIÓ 

ACTIVITAT CONJUNTA ELDA-PETRER

1. Marxa amb bici (BiciFalles)

Recorregut per les falles d’Elda

Diumenge 25 de setembre, eixida a les 9.00 hores des del parc 9 d’Octubre (Petrer)

ACTIVITATS PRÒPIES DE PETRER

2. El món sobre rodes: patins

Classe magistral sobre patins

24 de setembre, 10.00h

Pista municipal c/ La Font

En col·laboració amb la Regidoria de Joventut

3. Ruta guiada: arbres singulars

24 de setembre, 10.00 h

En col·laboració amb Turisme Petrer

Eixida des de la Tourist Info

4. Ruta per a majors

26 i 27 de setembre, 10.00 h

Eixida des del Centre municipal Clara Campoamor

En col·laboració amb la Regidoria de Participació Ciutadana

5. Ruta per a persones amb mobilitat reduïda

27 de setembre, 10.30 h

Eixida des del Centre Municipal Clara Campoamor

En col·laboració amb la Regidoria de Participació Ciutadana