La segona activitat del projecte Naturacción consistirà en una jornada d’orientació a Ferrussa per a menors fins a 14 anys

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Serà el diumenge 25 de novembre, de 9.30 a 13.30

Després de l’èxit de la primera activitat organitzada com a part del projecte “Naturacción, jóvens connectats en verd”, hui s’ha presentat una nova activitat per al diumenge 25 de novembre, en este cas una jornada d’orientació per a menors de fins a 14 anys a la Finca Ferrussa coordinada pel Centre Excursionista de Petrer.

L’edil d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, ha recordat que este programa, fruit de la col·laboració entre el mateix Ajuntament, l’Obra Social de Caixapetrer i diferents associacions locals, buscaapropar la naturalesa a la gent jove i als xiquets i les xiquetes perquè connecten amb ella a través de diferents activitats que els permeten conéixer la riquesa dels nostres paratges naturals”.

Per la seua banda, Miguel Ángel Erades, director general de Caixapetrer, ha destacat la importància de la “simbiosi” d’Ajuntament, Caixapetrer i associacions del nostre entorn i ha avançat que si esta segona activitat té el mateix èxit que la primera “la idea serà durant el 2024 atraure altres associacions per a fer això de manera recurrent una vegada al mes o cada dos mesos”.

Si la primera activitat del programa va estar coordinada pel Grup Fotogràfic de Petrer, la nova activitat, Taller Naturaorienta, ve de la mà del Centre Excursionista de Petrer, una associació que, com ha explicat Manolo Ricote, “té més de 60 anys d’història en cultura muntanyenca”. L’activitat plantejada naix de la seua secció d’Orientació.

Precisament ha sigut Francisco Fernández Simón, que gestiona la secció d’Orientació del CEP, l’encarregat d’explicar en què consistirà la jornada, que es desenvoluparà de 9.30 a 13.30 en la Finca Ferrussa.

La jornada començarà amb una “breu explicació de l’orientació esportiva i alguns jocs de presentació”, ha detallat Fernández. Posteriorment, es portarà a terme un passeig interpretatiu per la zona “perquè coneguen els símbols, els colors i les corbes de desnivell del mapa, a més de jocs amb brúixola perquè sàpien com orientar el mapa i traçar algun rumb”.

També pertocarà per a jocs d’orientació espacial i “com a colofó, una carrera d’orientació per la zona amb monitors i monitores, una gimcana consistent a trobar una sèrie de balises per la zona”.

DETALLS DE L’ACTIVITAT

Activitat d’orientació coordinada pel Centre Excursionista de Petrer.
• El 25 de novembre de 9.30 a 13.30 hores en la Finca Ferrusa.
• Dirigida a xiquets, xiquetes i
jóvens de fins a 14 anys.
• Activitat gratuïta amb inscripció prèvia necessària a través de l’enllaç del cartell.
25 places disponibles.