La Revista Festa compleix 40 anys amb rècord de pàgines de contingut

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La presentació tindrà lloc el divendres 20 de setembre a les 20.30 h al Centre Cultural

Enguany la revista ha sigut il·lustrada amb les fotografies de Manuel Guijarro López, qui el divendres també inaugura l’exposició fotogràfica “Apegats a la terra”

El divendres 20 de setembre, a les 20.30 hores, el Centre Cultural de Petrer acull la presentació de la Revista Festa, publicació que s’edita amb motiu de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu del Remei i que enguany celebra el seu 40 aniversari.

Entre les novetats, destaca que, per primera vegada en la història de la publicació, s’edita sense anuncis publicitaris. El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha explicat que “per qüestions administratives quant a legalitat i gestió de la publicitat, hem decidit prescindir de la publicitat”. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, es fa càrrec del 100% del pressupost. Portillo ha volgut aprofitar per a agrair la seua implicació als col·laboradors publicitaris durant tot aquest temps i ha subratllat que “continuarem enviant-los la Revista Festa”.

Segons ha explicat José Diego Vicente, tècnic de normalització lingüística de l’Ajuntament i coordinador de la revista des de fa dos anys, l’absència de publicitat ha permés batre el rècord amb 256 pàgines de contingut. A més, en quedar sense publicitat la contraportada, s’ha utilitzat una fotografia panoràmica del centre històric de Petrer que ocupa la portada i la contraportada. Tant aquesta fotografia com les que il·lustren les separates de les seccions són del fotògraf local Manuel Guijarro López, membre del Grup fotogràfic de Petrer.

Portillo també ha indicat que el presentador de la revista és Antonio Navarro Bernabé que, a més de ser el pregoner de les Festes Patronals de 2018, va estar en l’equip de treball de la primera edició de la revista fa 40 anys. Serà la persona encarregada de desgranar les diferents seccions de la revista que enguany inclouen un total de 32 aportacions entre articles i reportatges.

 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “APEGATS A LA TERRA” DE MANUEL GUIJARRO

Després de la presentació de la revista, a la sala Vicente Poveda, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica de Manuel Guijarro “Apegats a la terra – José Amat “Guiña”, una mostra en la qual el fotògraf local posa el valor l’ofici de pastor.

Guijarro, encarregat d’il·lustrar la portada i les separates de la Revista Festa 2019, ha destacat que “intente reflectir un d’aquests oficis que sembla que es van perdent com és el de pastor. Que jo sàpia, a Petrer ens queden un parell de pastors”. En concret, l’exposició, que consta de 36 fotografies en diferents formats, està centrada en la persona de José Amat “Guiña”.

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament de Petrer i en la qual col·laboren l’Obra social de Caixapetrer, la Federació Llevantina de fotografia i el Grup fotogràfic de Petrer, estarà oberta fins al diumenge 13 d’octubre en horari de dijous a diumenge de 18.30 a 20.30 hores.