La Regidoria de Salut llança una campanya contra l’abandó de mascotes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Regidoria de Salut de Petrer ha organitzat una campanya per a conscienciar contra l’abandó de mascotes, amb el títol “Ara vols abandonar-me? …Al carrer, ni els més roïnots sobreviuen”. Per a la campanya s’imprimiran uns 300 cartells a doble cara en castellà i valencià, que es distribuiran per la població en els llocs habituals.

Amb aquesta campanya es pretén donar continuïtat a les campanyes anteriors realitzades a l’estiu i al Nadal, i d’aquesta manera garantir el benestar i la cura dels animals de companyia, que és cosa de tots. És important que a les cases es reflexione bé abans d’incorporar un animal de companyia a la nostra família. Cal tindre clar que és un fidel company que ens acompanyarà durant tota la vida i hem de sospesar els pros i contres sobre si podem fer-nos càrrec d’ell o no.

D’altra banda s’aconsella esterilitzar per a no tindre cries a les quals no es poden mantindre atés que un dels principals motius de l’abandó són les ventrades no desitjades.

L’any 2017, l’últim del qual es tenen xifres, van ser recollits més de 138.000 animals a tota Espanya. Encara que des del 2008 s’aprecia un descens notable en el nombre de gossos i gats recollits per les entitats protectores del nostre país, aquest descens sembla frenar durant els últims anys.