La primera fase de les obres de millora del Paco Mollá estaran finalitzades per a l’inici del curs

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

S’està actuant en les aules i zonas comunes de la planta baixa, així com en la zona de pistes esportives i el perímetre del centre

Després de quasi dos mesos des de l’inici de les obres de remodelació de l’IES Paco Mollá, amb una inversió que supera el milió i mig d’euros del Pla Edificant, la previsió és que la primera fase puga estar acabada per a l’inici del nou curs escolar, a mitjan setembre. Es tracta de la part que és difícil de compatibilitzar amb l’activitat lectiva, ja que requerix molt de tràfec de vehicles de gran tonatge i de treballs que no es poden compatibilitzar amb l’activitat del centre.

Així ho ha explicat el regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, que ha indicat que “les obres van bastant avançades”, i ha indicat que en una segona fase els treballs seguiran començat el curs però en zones que no comporten cap risc. I en les vacances d’estiu de l’any que ve s’escometrà la tercera i última fase de millora d’este centre que permetrà esmenar una patologia en el sòl de la planta baixa, a més de modernitzar i actualitzar unes instal·lacions construïdes fa quasi 25 anys.

L’IES Paco Mollá és un dels centres més grans de la comarca per nombre d’alumnes, ja que entorn de 1.100 es matriculen cada any en Secundària, Batxillerat, Formació professional Bàsica o en els cicles formatius de Grau Mitjà i Superior especialitzats en la branca d’Informàtica, en la qual són tot un referent provincial.

Portillo ha explicat que s’està substituint tot el sòl de la planta baixa, paviment i aïllament, que és el que més s’ha deteriorat i en diverses zones s’ha desnivellat fins i tot diversos centímetres, així com els sòcols de les aules; es farà la formigonada de les zones contigües a les pistes esportives i la substitució dels arbres que estaven pràcticament secs, s’han replantat nous en un pati intern; substitució de les gelosies de les finestres; a més de l’adequació de la zona d’aparcament i de les portes i fusteria de les aules.

Petrer ja ha executat o està en fase d’execució de cinc dels huit projectes que té delegats l’Ajuntament dins del Pla Edificant: millorant les instal·lacions dels CEIP La Foia, Rambla dels Molins, Reina Sofia i 9 d’Octubre, a més del Paco Mollá. També ha acabat els estudis de patologies arquitectòniques dels CEIP Reis Catòlics Católicos i Virrei Poveda.

WordPress Video Lightbox Plugin