La Policia Local posa una vintena de multes per no netejar la femta i el l’orina dels gossos al carrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

També s’ha sancionat dos propietaris per deixar solts els seus gossos perquè defecaren i orinaren al carrer i després tornaren sols al domicili familiar

 

La Policia Local de Petrer ha posat una vintena multes per no recollir els excrements o netejar l’orina dels gossos en les vies públiques. Este incívic comportament pot eixir car si es té en compte que l’ordenança municipal que el regula establix sancions de 100 euros per no recollir els excrements i 100 euros més per no netejar l’orina. A tres propietaris els va eixir fins i tot més car ja que un d’ells anava amb el gos solt, sense lligar, i dos més van obrir la porta dels seus domicilis perquè el ca fera les seues necessitats i després tornara ell sol a casa. El problema és que en esta ocasió darrere del gos anaven els agents de la policia local per a identificar els seus propietaris i van ser sancionats pels excrements, l’orina i per no portar lligat l’animal.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, ha assenyalat que “estem incidint des de la Policia Local en aquesta línia i convidem els propietaris que no estiguen recollint els excrements i netejant l’orina de la via pública que es posen a això perquè no és la imatge que volem tenir del municipi”. 

Respecte a les tres sancions que s’han posat per deixar solts els animals, el regidor ha assenyalat que dos d’elles són de propietaris que “obrin la porta perquè isca a fer les seues necessitats i que després torne al domicili”, i han indicat que “l’ordenança no permet que els gossos vagen solts ja que pot suposar un perill perquè pot provocar accidents o enredar-se amb altres gossos que van lligats”