La Policia Local imposa la primera sanció per l’abandó d’efectes personals en la via pública

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Divendres passat es pillà “in franganti” dos persones traient mobles i matalassos. A més de la denúncia se’ls obligà a recollir tot el que van abandonar.

 

La Policia Local de Petrer ha posat la primera denúncia per abandó d’estris en la via pública a dues persones que estaven traient mobles i matalassos al costat d’uns contenidors al carrer Brigadier Algarra.

 

A més de la proposta de sanció, que pot oscil·lar entre 750 i 1.500 €, els agents van obligar estes persones a recollir tot el que van abandonar i a muntar-ho en un camió que portaven i emportar-s’ho. Pel que sembla, estes persones no eren les propietàries dels trastos i la policia va intentar contactar amb els propietaris del pis del qual van eixir sense aconseguir-ho.

 

Una vegada realitzada la denúncia, els agents van vigilar altres punts sensibles de la població per a adonar-se que estos estris no acabaren en un altre lloc.

 

El regidor de Policia Local, Pablo Lizán, ha recordat que s’estan intensificant els controls per a frenar l’abandó de trastos en la via pública, sobre la base de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana.

 

L’edil ha assenyalat que “estem fent un treball per a frenar l’abandó de trastos, que és una cosa que ens preocupa perquè perjudica la imatge de Petrer i la salubritat”.

 

Lizán ha recordat que l’Ajuntament de Petrer disposa d’un servei de recollida gratuïta de mobiliari i trastos a través del telèfon 966 952 382. Un servei tan senzill com cridar al telèfon i se li indica al veí quan ha de traure-ho a la porta de sa casa per a recollir-ho.

 

A més del servei gratuït de recollida a domicili, l’Ajuntament de Petrer oferix el servei de l’Ecoparc de Quatre Vents, l’horari d’abril del qual a setembre és de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores; i dissabtes i diumenges només als matins de 09.00 a 14.00 hores. I també l’Ecoparc Mòbil, que cada dimecres i divendres, de 8.00 a 13.00 hores, està situat al carrer Óscar Esplá, 6 (al costat de l’aparcament del centre de salut Petrer II).