La Policia Local de Petrer ha alertat d’un nou brot de casos de robatori pel mètode de “l’abraç carinyós” del qual han sigut víctimes diversos ancians de la població. A un d’ells li van sostraure una cadena d’or amb la imatge del patró de les festes de Moros i Cristians, Sant Bonifaci, Màrtir.

El mètode de l’abraç consistix a “abordar d’improvís la víctima en la via pública, establint contacte físic amb ella amb qualsevol excusa”, ha indicat l’inspector de la Policia Local, Mariano Romero.

Normalment solen fingir que coneixen l’afectada per a abraçar-se a ella i robar-li joies i objectes de valor en el procés. També poden simular que pregunten sobre una institució o una adreça. Una vegada els indiquen la informació, abracen a manera de suposat agraïment, i és eixe moment el que aprofiten per a robar-li la cartera, joies o diners.

La Policia Local dona una sèrie de consells per a evitar que els ciutadans caiguen en els robatoris de l’abraçada. Insistixen que no han de mostrar-se joies ni objectes de valor en la via pública. Recomanen no parlar amb desconeguts, en la mesura que siga possible, a més de desconfiar de les persones que provoquen distraccions de manera improvisada. També de les que intenten establir contacte físic coste el que coste, sense motius aparents.

Finalment, recomanen especialment a les persones majors no anar soles per la via pública, sobretot a l’hora de realitzar operacions bancàries.