La plaça de Baix es vist per a festes amb fotografies del recordat Juan Miguel Martínez Lorenzo

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Més de 40 metres lineals d’exposició fotogràfica dedicada a les Festes de Moros i Cristians decoren el tancat de les excavacions arqueològiques

Aquest matí s’ha presentat la decoració especial per a les imminents Festes de Moros i Cristians que la regidoria de Patrimoni prepara des de fa diverses setmanes per a vestir el tancament de les excavacions arqueològiques que actualment estan obertes en la plaça de Baix.

Una retolació que, tal com ha qualificat el regidor de Patrimoni, Fernando Portillo, és “una exposició fotogràfica a l’aire lliure homenatge a la visió de la festa de Juan Miguel Martínez Lorenzo”. L’exposició està integrada per 53 fotografies de l’arxiu de Juan Miguel, repartides en els més de 40 metres lineals de les lones que decoren el tancat.

Portillo ha explicat que “ens plantegem que el que era un problema -referint-se al fet que una part de la plaça estiga inhabilitada per a festes a causa de les excavacions arqueològiques- podia ser una oportunitat, l’oportunitat de tindre un espai integrat en la festa, de tindre una exposició fotogràfica homenatge a Juan Miguel Martínez Lorenzo i una oportunitat per a tindre una espècie de fotoreclam on molts festers i festers es faran fotografies aquests dies”.

Pascual Maestre, president del Grup Fotogràfic de Petrer, ha explicat que des de l’associació sempre col·laboren amb l’Ajuntament i enguany, en rebre la petició des de la institució, “vam tindre la idea de buscar en l’arxiu fotogràfic de Juan Miguel i vam cedir entorn de 100 fotos de totes les comparses”, i ha recoredat que el Grup Fotogràfic és depositari del llegat del fotògraf, “gràcies a la família, a Cristian, Merce i Óscar”.

Les fotos cedides són fins a 2017 i en elles “està representada l’essència de la nostra festa”, ha indicat el president, que també ha manifestat que “estem súper orgullosos i contents de veure aquestes fotografies”, i ha afegit que és “una idea meravellosa per al gaudi de tots”.

Per part seua, Cristian Martínez, fill del recordat Juan Miguel, ha volgut agrair a l’Ajuntament i al Grup Fotogràfic la iniciativa, i ha expressat que “és una manera de tindre present de nou el meu pare, que sempre és present en la festa”.

El disseny de la decoració s’ha realitzat d’acord amb la línia gràfica de la resta de la campanya de promoció de les Festes de Moros i Cristians que s’ha fet per part de l’Ajuntament i la Unió de Festejos.

Portillo ha demanat a la gent que “ho respecte, que ho gaudisca i, passats Moros, si continua en bon estat, volem convidar aquelles persones i files que apareixen que es posen en contacte amb el Museu i intentarem preparar, retallar i regalar-los-les perquè el tinguen com a record”.

EXCAVACIONS ARQUEOLÒGIQUES

El regidor ha explicat que fa ja diversos mesos, entorn del mes de setembre-octubre, van començar les excavacions arqueològiques necessàries com a pas previ al projecte de remodelació de la plaça de Baix i “vam tindre la gran sort de trobar unes restes arqueològiques molt importants que comencem a excavar i que hem de continuar excavant en els pròxims mesos”, que actualment es troben en fase de licitació.