La nova exposició temporal del Museu Dámaso Navarro mostra el patrimoni litúrgic de la parròquia de Sant Bartomeu Apòstol

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’exposició s’inaugurarà dimecres que ve 21 de desembre i es podrà visitar fins a juny de 2023

 

Dimecres que ve 21 de desembre, la sala d’exposicions temporals del Museu Dámaso Navarro obrirà les portes de nou al públic, en este cas  per a exhibir part de l’ampli patrimoni litúrgic que alberga la Parròquia de Sant Bartomeu Apòstol de Petrer en una exposició que porta per títol “Allò sagrat fet art”.

Es tracta d’una exposició en la qual han treballat conjuntament el Museu Dámaso Navarro, la Parròquia de Sant Bartomeu Apòstol i la Confraria de la Mare de Déu del Remei i que va a acompanyada de la edició d’un llibre-catàleg que recull imatges de tot el patrimoni de la parròquia, coordinat i dissenyat per Aitor Barraquel i Rebeca Martínez de l’empresa Hara Gestió.

L’exposició s’inaugurarà el dimecres 21 a la vesprada. A les 18.00 hores, en el saló parroquial, es presentarà el llibre-catàleg, que es podrà adquirir al preu de 10 €. Una vegada acabada la presentació, s’obriran les portes de l’exposició amb visites en grups de 15-20 persones.

Aquesta serà la quarta exposició temporal que alberga el Museu, des de l’obertura de la sala d’exposicions temporals al març de 2021. L’última mostra que ha acollit el Museu, que va tancar les portes el mes de setembre passat, va ser “Guardians de pedra. Els castells d’Alacant”, en la qual, de la mà del MARQ Museu Arqueològic d’Alacant, es mostrava la riquesa monumental de les fortaleses de la província d’Alacant, que sumen més de 230 castells, fortificacions, torres, cases fortes, etc.

El Museu Dámaso Navarro pot visitar-se de dimarts a diumenge d’11 a 14 hores.

EXPOSICIONS TEMPORALS ANTERIORS MUSEU DÁMASO NAVARRO

L’exposició amb la qual es va inaugurar la sala temporal del Museu Dámaso Navarro va ser “Cuidar, curar, morir. La malaltia llegida en els ossos”, organitzada amb la col·laboració de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH).

Posteriorment, de setembre a desembre de 2021, la sala va acollir l’exposició etnogràfica titulada “Treballant la fusta: la fusteria tradicional a Petrer”, una exposició amb fons propis del Museu en reconeixement a tots els fusters tradicionals que han passat per Petrer.