La nova edició de l’Escola de Participació Ciutadana incorpora sessions d’assessorament individualitzat per a associacions

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Petrer compta actualment amb més de 150 associacions en actiu

Posar a la disposició de totes les associacions la formació i informació necessàries perquè puguen prendre part en els assumptes públics i realitzar una gestió conjunta amb el nostre Ajuntament”, tal com ha explicat la mateixa regidora de l’àrea, Juana Ochoa, és el principal objectiu de la Regidoria de Participació Ciutadana, que ha tornat a programar l’Escola de Participació per a este 2022, totalment gratuïta. 

La novetat d’esta nova edició és que, a més de les sessions formatives grupals, una vegada finalitzades, les associacions que ho desitgen tindran a la seua disposició cinc sessions addicionals d’assessorament individual per a la resolució de temes més particulars. 

Ana Soriano, coordinadora de l’àrea, ha indicat que “enguany les sessions seran presencials, a diferència de l’any passat, quan tota l’acció formativa va ser en línia”. Les sessions formatives es duran a terme en en les instal·lacions de Gnosis (av. Salinetes, 12). 

Soriano ha recordat que “es tracta d’una acció formativa que organitzem des de la regidoria des de fa diversos anys per a donar resposta als principals dubtes que ens plantegen les associacions en el dia a dia”, ja que, com ha apuntat la regidora, “tenim un contacte estret i directe amb totes les associacions que estan inscrites en el registre d’associacions, a les quals se’ls ha enviat tota la informació d’este nou curs, que fem extensiu a la resta de la ciutadania de Petrer, a qualsevol veí, a qualsevol veïna, que tinga la inquietud per inscriure’s o per constituir una associació”.

Estela Rico, de l’empresa Gnosis Formación y Acción Social, ha explicat que en les sessions formatives es tractaran temes com la identitat corporativa, les xarxes socials, la pàgina web, les activitats de les associacions i, el més important, el certificat digital. Així doncs, a més dels temes relacionats amb la gestió de l’associació, com les actes, les convocatòries, la programació d’activitats… i la part de l’adaptació digital (com la signatura electrònica, reunions en línia…), estos anys també s’incorporen aspectes de com donar a conéixer l’associació a través de les xarxes socials, la creació d’una pàgina web, etc. 

Les sessions grupals, impartides per Jennifer García, presidenta de l’Associació Emprén Dona d’Elx, seran els dies 1, 3, 8, 10 i 15 de març, en horari de 20 a 22 hores. I les sessions d’assessorament individual, una vegada tancades les cites, seran els dies 17, 22, 24, 29 i 31 de març, també de 20 a 22 hores. 

Les inscripcions, que es poden realitzar des de hui mateix, poden fer-se a través del formulari en línia  o, per telèfon, al 677 430 376. 

TEIXIT ASSOCIATIU PETRER 

Actualment Petrer compta amb més de 250 associacions registrades en el registre d’associacions, de les quals entre 160-170 estan en actiu, “ja que a Petrer actualitzem anualment les dades del registre per a tenir un bon control de les associacions en actiu”, ha explicat Ana Soriano.