“La memoria de Petrer”, un documental per a homenatjar les víctimes petrerines de la guerra civil i la dictadura

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Per primera vegada els familiars dels represaliats de Petrer deixen testimoni públic del que va suposar la pèrdua dels seus sers volguts
El documental s’estrena este dijous 24, a las 19.30, en el Centre Cultural de Petrer

Dijous que ve 24 de març, a les 19.30, el Centre Cultural de Petrer acull l’estrena del documental “La Memòria de Petrer”, a través del qual la regidoria de Patrimoni i Memòria històrica de l’Ajuntament de Petrer busca retre homenatge i reconéixer a les persones de Petrer que van ser víctimes de la guerra civil i la dictadura, però també de la violència en general.

És la primera vegada que fills i nets de set persones represaliades de Petrer deixen testimoniatge públic de la desgràcia personal i familiar que va suposar la pèrdua dels seus sers volguts en este període tràgic de la història d’Espanya”, ha subratllat el regidor de l’àrea, Fernando Portillo. Ha afegit que “a través dels seus records i els seus testimonis van rememorant les dures circumstàncies de fam i exclusió en els anys que van seguir a la Guerra Civil”.

El documental, realitzat per Isabel Ginés i Carlos Gonga, no sols recull els testimoniatges de familiars, sinó que també inclou declaracions d’historiadors i autoritats locals i autonòmiques que ressaltaran el valor de les accions que s’estan fent en l’àmbit de la memòria històrica.

Des de l’any 2017 la Generalitat Valenciana va declarar el dia 28 de març com el dia per a homenatjar les víctimes de la guerra civil i la dictadura, coincidint amb el dia que va morir el poeta Miguel Hernández. Dintre d’aquest context de record, emoció i reflexió, l’Ajuntament de Petrer, després de diversos mesos de treball, presenta este documental amb testimoniatges inèdits.