Aquest premi, al qual demanen optar les oficines turístiques, persegueix promocionar la creativitat i innovació constant en l’atenció al turista que arriba a la Comunitat Valenciana.

Turisme Comunitat Valenciana ha atorgat el Premi Innovació Tourist Info d’enguany a l’oficina d’informació turística de Petrer pel seu projecte ‘Arrelats’, una nova activitat turística que dona a conéixer els principals cultius del municipi des del punt de vista agrònom, nutricional, mediambiental, paisatgístic i de salut.

El jurat ha valorat el projecte per la vinculació entre el turisme i l’agricultura tradicional del municipi, a més de l’impuls que suposa al desenvolupament local d’activitats turístiques empresarials.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha entregat el premi als tècnics i responsables de l’oficina de Petrer en el transcurs d’unes Jornades Tourist Info celebrades a Castelló.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha destacat el treball de creativitat i permanent innovació de l’àrea de Turisme. “Tenim un gran potencial en el turisme que hem de continuar aprofitant per a consolidar-nos com un de les destinacions preferides de l’interior de la província, la qual cosa obri moltes possibilitats perquè altres sectors es beneficien d’això”, ha indicat la primera edil.

Per part seua, el regidor de l’àrea, David Morcillo, ha assenyalat que “Arrelats és una proposta dirigida tant a turistes que puguen vindre de fora com als habitants de Petrer i la comarca per a conéixer aspectes relacionats amb la ciutat”.

La iniciativa que ara ha sigut premiada per la Generalitat Valenciana es va posar en marxa l’any passat, i ja han sigut al voltant de 400 persones les que han participat en ella. A la primavera s’organitzen dues rutes, anomenades “Olors” i “Colors” en les quals es poden veure plantes aromàtiques, la seua floració i el seu possible ús; i a la tardor hi ha altres tres rutes a la fi de setembre, final d’octubre i final de novembre, coincidint amb la recol·lecció de l’ametla, la verema i la recollida de l’oliva.

El premi Innovació Tourist Info, que compleix la seua tercera edició, persegueix promocionar la creativitat i innovació constant en l’atenció al turista que arriba a la Comunitat Valenciana.

L’alcaldessa ha assenyalat que “és un orgull que Petrer obtinga el màxim guardó d’entre les 213 oficines repartides per tot el territori de la Comunitat”, i ha recordat que la Xarxa Tourist Info compleix ara 30 anys.