S’han utilitzat 101 km de llana per a cobrir 50 m² de superfície

Este matí, la façana de la Tourist Info de Petrer ha estrenat decoració de punt de ganxo, amb el tapís amb més quilòmetres de llana que s’han teixit des que es va posar en marxa la iniciativa «Teixint Petrer», amb 101 km.

David Morcillo, regidor de Turisme, ha ressaltat la «gran dedicació de totes les ganxeres de Petrer, de tota Espanya i de diverses part del món que, any rere any, s’involucren amb la nostra ciutat i, no sols això, sinó que contribuïxen a la promoció i posicionament de Petrer com a ciutat turística, ja que moltes persones venen per la curiositat de vore la nostra galeria d’art de punt de ganxo».

En concret, segons ha explicat Sara Sánchez, tècnica de Turisme, en la confecció d’este tapís gegant han participat 61 ganxeres, “les dotze habituals” i dones de tota Espanya i de països com França, Alemanya, Dinamarca o Itàlia, entre altres.

La nova decoració ocupa 50 m² de superfície, amb un total de 1.368 quadrats (900 de 20 x 20 cm i 468 de 10 x 10 cm), per als quals s’han utilitzat 101 km de llana.

Morcillo ha explicat que “hem volgut estrenar este nou punt de ganxo coincidint, la setmana vinent, amb la celebració de les XX Jornades de la Xarxa Tourist Info a Petrer i Elda, en les quals rebrem a la nostra ciutat tècnics i informadors de les més de 200 oficines turístiques distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana”.

El nou punt de ganxo substituïx el que va ser confeccionat fa poc menys de quatre anys, que estava dedicat al mosaic romà de Vila Petraria ja que, abans d’emportar-se’l al nou Museu Dámaso Navarro del carrer la Font, s’exhibia en una de les parets de l’Oficina de Turisme.

160 KM D’OBRES D’ART EN PUNT DE GANXO

Fins hui, s’han utilitzat prop de 160 km de llana per a la confecció de les quatre obres d’art que integren la particular galeria d’art de punt de ganxo de l’interior de la Tourist Info de Petrer.

La primera obra confeccionada, al febrer de 2019, va ser “El Guernica” de Picasso, de 7 x 5 m, per a la qual es van utilitzar 49 km de llana, i es van crear 492 quadrats de 20 cm².

Al desembre de 2020, per a commemorar la iniciativa turística més longeva de Turisme Petrer, “Petrer es vist de lluna”, es va crear “La nit estrellada” de Vincent van Gogh. La llana utilitzada va arribar als 49 km, la qual cosa va permetre un mural de punt de ganxo de 5,5 x 11 metres integrat per 1.908 quadrats.

Al febrer de 2021 es va penjar en les parets de l’oficina una nova creació de punt de ganxo, “L’abraçada” de Gustav Klimt, amb 51,8 km de llana, 2.072 quadrats i unes dimensions de 4 metres d’ample per 6,16 d’alt.

I, poc després, al març, la Tourist Info va presentar la seua última obra, “El Crit” de Munch, amb unes mesures de 3,08×1,47 metres, compost per 944 quadrats, amb 10 km de llana aproximadament. En este cas, amb la peculiaritat que tots els quadrats estan fets amb el mateix punt (Granny) per a donar sensació d’homogeneïtat.