L’ampliació suposarà triplicar l’actual espai i la creació de més consultes i nous serveis assistencials

Les obres d’ampliació del Centre de Salut Petrer 2 es licitaran el mes vinent de novembre, tal com han confirmat a l’alcaldessa, Irene Navarro, i al regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, que este mateix matí s’han reunit a València amb el director general d’Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Jaime Peris.

Esta ampliació, que triplicarà l’actual espai amb la creació de més consultes i nous serveis assistencials, té un pressupost de licitació de 3.762.000 euros. El projecte va ser supervisat el mes de setembre passat i ja es troba en el departament que ha de publicar el projecte perquè les empreses puguen presentar les seues ofertes.

L’alcaldessa ha indicat que “és un projecte en el qual estem treballant amb la Conselleria i que la pandèmia sanitària ha obligat a reprogramar els terminis, però la licitació és un pas més per a aconseguir que es puguen iniciar les obres com més prompte millor”.

La primera edil ha assenyalat que el projecte contempla la reforma completa del centre existent, que en l’actualitat ocupa una superfície de 991 m² en dues plantes, i una ampliació aproximada de 1.760 m², amb la qual cosa “es millorarà la qualitat assistencial i s’ampliaran les especialitats mèdiques”, per a atendre una població d’unes 16.000 persones, que representa “un salt qualitatiu i quantitatiu per als usuaris i pacients d’este centre”.

Sanitat ja va licitar la redacció i direcció d’obres d’ampliació, reforma i millora de l’eficiència energètica del centre de salut Petrer 2 per un import del contracte de licitació de 290.540 euros.

L’ampliació del centre, que es durà a terme just darrere de l’actual edifici destinat com a zona d’aparcament, suposarà també una millora dels serveis sanitaris que ara es presten.

Les obres consistiran en la incorporació d’espais adequats per al Servei Vital Bàsic (SVB), així com l’ampliació de l’àrea d’admissió i remodelació del servei d’extraccions, tractaments i cirurgia menor, i del nombre de consultes de medicina de família i comunitària que passa de 6 a 12 consultes.

Així mateix, suposaran la incorporació del nou servei de salut mental (psiquiatria, psicologia i infermeria), nova àrea de maternitat amb consulta de matrona i sala d’educació sanitària i gimnàs (preparació al part).