La compravenda de vivenda es reactiva a Petrer i arriba a la xifra rècord de 401 transaccions escripturades en 2021

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’Ajuntament espera que el desenvolupament de Luvi revitalitze la zona del centre emblemàtic a escala residencial amb les 100 vivendes de nova construcció que inclou el projecte

 

Més de quatre-centes transaccions de compravenda de vivendes escripturades s’han registrat a Petrer durant l’any 2021, fet que suposa una xifra rècord ja que mai abans en els últims anys s’havia arribat a una xifra tan alta. En 2020 la xifra va ser de 249, en 2019, de 322 i en 2018, de 288. Així es posa de manifest en els indicadors de l’Institut Valencià d’Estadística de la Generalitat Valenciana. 

El regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha corroborat que el sector residencial està en fase de reactivació a Petrer. L’edil ha recordat les subvencions de l’Ajuntament a la compra i rehabilitació de vivendes en la zona del barri antic, a través de les quals s’han subvencionat 31 projectes per un total pròxim als 400.000 euros que, sumat a la inversió privada, tindrà un impacte d’al voltant de dos milions d’euros.

De les 401 operacions de compravenda que s’han escripturat en 2021 tan sols 12 són d’obra nova, cosa que denota que “tenim una falta en eixe sentit”, i ha indicat que “el desenvolupament de Luvi aportarà un centenar de vivendes en edificis de nova construcció, fet cosa que serà molt important per a la regeneració de la zona per a disposar d’un parc de vivenda nou com no es té des del desenvolupament de zones com el Campet o Sant Jerònim”. 

L’edil destaca que la reactivació del mercat immobiliari evidencia que la ciutat és atractiva tant per als inversors com per als mateixos veïns i els habitants de la comarca. “Per part nostra, continuarem desenvolupant un projecte de creixement urbà que faça de la nostra ciutat un entorn agradable per a viure, una ciutat més amable, més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient, per reduir els desplaçaments i oferir serveis pròxims a tots els ciutadans”, afirma Portillo.

Segons les dades sobre immobles urbans a 31 de desembre de 2020, a Petrer hi ha censades un total de 16.152 cases d’ús residencial, 4.182 immobles d’estacionament i trasters, 1.197 d’ús comercial i 1.100 d’ús industrial. 

Fernando Portillo destaca que “el desenvolupament urbanístic suposa un important impuls al creixement econòmic en el conjunt de la ciutat, amb la implicació d’empreses auxiliars i de professionals del sector que contribuïxen a la creació d’ocupació”