La seu de GENION ha reunit projectes emprenedors i empreses consolidades de la comarca interessades en la innovació

Aquest matí ha tingut lloc la primera trobada d’INOVARE, la plataforma promoguda per Hidraqua, la Universitat d’Alacant i la patronal del metall Fempa, que busca impulsar la transferència científica i industrial a la província a través de l’impuls emprenedor.

En concret, la iniciativa INOVARE naix per a ajudar a incrementar la competitivitat de les empreses i crear un ecosistema heterogeni més fort gràcies a la transferència científica i tecnològica. En aquest sentit, Sofía Blasco, representant del Parc Científic de la Universitat d’Alacant i una de les impulsores de la plataforma, ha subratllat que “la intenció és connectar el teixit empresarial innovador de tota la província d’Alacant amb una vocació molt pràctica; el que volem és que la gent que ve a aquest tipus de trobades vinga a sumar-se per a solucionar problemes, identificar necessitats…”.

La jornada d’aquest matí, que ha arrancat entorn de les 10.00 del matí en les instal·lacions que l’empresa GENION té a PBC Cotreball de Petrer, ha comptat amb representants de la Universitat d’Alacant, Fempa, Hidraqua, Dinapsis, Alacant Open Future de Telefónica i d’empreses, emprenedors i startups de recent creació de la comarca que, amb independència del seu sector d’activitat, estan interessats en la innovació. L’Ajuntament de Petrer, a través de la seua llançadora d’emprenedoria Petreremprén, l’Ajuntament d’Elda i Jovempa també han donat suport a aquesta jornada.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, present en aquesta primera trobada, ha agraït a la plataforma “la voluntat de començar a Petrer, precisament un lloc on tenim un clima innovador que porta ja molts anys desenvolupant-se”. L’edil també s’ha referit a la importància d’aquestes iniciatives a la comarca per a plantejar noves perspectives davant els reptes i problemes que viu el sector del calçat, recordant que una de les conclusions del Fòrum Model Experience de la setmana passada, que reuní a empresaris i dissenyadors, va ser la necessitat d’innovar.

Aquesta primera reunió ha estat liderada per GENION com a empresa especialitzada a detectar i acompanyar el talent i impulsar la innovació en les empreses de la comarca. En aquest sentit, en aquesta fase inicial, INOVARE busca potenciar la col·laboració transversal i la divulgació del potencial creatiu i emprenedor.

WordPress Video Lightbox Plugin