Fallats els premis del XX Certamen de Poesia Paco Mollá en llengua valenciana i en castellana

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Les obres guanyadores es presentaran en les Jornades Literàries que se celebren els dies 17 i 18 de març

 

El XX Certamen de Poesia Paco Mollá 2020 ja té guanyadors, tant en llengua valenciana com castellana. Es tracta d’Abel Dávila Sabina, un cubà que residix actualment a la ciutat valenciana d’Antella, per la seua obra “Carne de pájaro”, mentres que el premi en valencià ha sigut per a David Carreres Lacasa, de Castelló, pel seu poemari “La ciutat de la cendra”. 

El jurat qualificador està compost per membres destacats en el camp de la literatura i l’educació en valencià i castellà. Este certamen literari, convocat per la Fundació Cultural Poeta Francisco Mollá Montesinos, compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros a la millor col·lecció de poemes en castellà i valencià, així com la publicació del poemari guardonat per l’editorial Aguaclara en la seua col·lecció de poesia.

El regidor de Cultura, Ferando Portillo, ha destacat que “el certamen literari és una iniciativa important que promou la literatura en llengua valenciana i castellana” i ha anunciat les Jornades Literàries Paco Mollá que se celebraran els pròxims 17 i 18 de març. Així, el divendres 17 a les huit de la vesprada es presenta “Nits argentades”, una antologia bilingüe de Francisco Mollá i el recital poètic amb una selecció d’obres de l’insigne poeta petrerí a càrrec dels actors locals Begoña Tenés i Luis Abad. El dissabte, dia 18, a les sis i mitja de la vesprada, també al Centre Cultural, la presentació literària de les dos obres guanyadores i una xarrada poètica amb l’escriptor i artista petrerí Pablo Llorente “Pablowski”, guanyador d’Espanya i Europa del Poetry Eslam, sobre la seua última obra titulada “Poesia yuntera” i la seua experiència com a rapsode.