2023-02-25 – Teatro – Blanca Portillo – Silencio

Publicada per Concejalía de Cultura el

Consulta toda la programación cultural

25/02/2023
19:30 h.

0

Teatre Cervantes de Petrer
Teatre Cervantes de Petrer
C/ Gabriel Payá, 18

2023-02-25 – Teatro – Blanca Portillo – Silencio

Teatre Cervantes
Dissabte 25 de febrer – 19.30 h


SILENCIO, a càrrec de Blanca Portillo.

Vestit amb un vestit d’etiqueta dintre del qual no acaba de sentir-se còmode, complint amb el preceptiu protocol, el dramaturg, o potser una actriu amiga a qui ha demanat que el represente en el solemne acte, ingressarà en l’Acadèmia pronunciant un discurs titulat “Silencio”.

Els seus oïdors són els altres acadèmics, amb els quals compartix estrada, i les persones –familiars, amics, col·legues, autoritats, desconeguts…– que han vingut a acompanyar-lo esta vesprada. Parlarà sobre el silenci en la vida i en el teatre, potser també sobre el silenci en la seua vida i en el seu teatre.

I, sobretot, viatjarà per silencis teatrals o literaris que han marcat la seua memòria i la seua imaginació –el silenci d’Antígona, el de la casa de Bernarda Alba, el de la “Carta al padre”, el de Woyzeck, el de “La vida es sueño”, el de la més forta, el del Gran Inquisidor, el dels fràgils personatges de Txèjov, el de les estranyes criatures de Beckett, el de Sancho Panza…– i, arrossegat pel desig de teatre, arribarà a interpretar-los com si estiguera en un escenari.

Igual que als espectadors, eixos silencis poden enfrontar, a qui va escriure el discurs i a qui ara el pronuncia, amb els silencis de les seues pròpies vides. Potser qui pronuncia el discurs i qui el va escriure tinguen, en cada moment, la temptació de callar. Potser el silenci, que suporta el discurs i sobre el que el discurs indaga, pose el discurs en perill. I potser el més valuós és finalment, per damunt i per davall de les paraules, poder escoltar junts el silencio.

2023-02-25 - Teatro - Blanca Portillo - Silencio

Teatre Cervantes de Petrer Teatre Cervantes de Petrer


Entradas 360 Entradas 360


Consulta toda la programación cultural