La comissió avaluadora va aprovar aquestes subvencions que ascendeixen a un total de 60.000 euros.

La regidoria d’Esports ha fet públiques les subvencions que es van aprovar el passat 19 de desembre per la Junta de Govern, sobre la base de la proposta formulada per la comissió avaluadora d’aquesta línia de subvencions que s’incrementarà en 2020 amb un 10% més.

La regidora de l’àrea Patricia Martínez, ha indicat que “aquest increment per a la partida de subvencions esportives s’enquadra en la política del Govern local de promoure i apostar per l’esport. El nostre compromís és ferm i clar, perquè aquest és el primer any que el pressupost general d’Esports supera el milió d’euros”.

Les subvencions aprovades estan destinades a cofinançar les despeses derivades de programes i activitats que fomenten l’activitat fisicoesportiva a Petrer i s’estableixen dues línies. La primera d’elles per un import de 55.500 euros, a la qual s’han presentat un total de 15 clubs, 5 més que en l’exercici de 2018. I la segona, dirigida a donar suport als esdeveniments esportius, compta amb un import total de 2.000 euros, i s’han presentat un total de 6 esdeveniments, enfront dels 5 de l’any anterior.

Al muntant total de 57.500 euros a repartir en les dues línies de subvenció, cal afegir altres 2.500 euros que es destinen a la Gala de l’Esport de Petrer, on 1.800 euros són premis individuals a millors esportistes i un altre a millor club de l’any; la resta es destina als trofeus que s’entreguen en aquesta gala.

D’altra banda, cal destacar, que en els pressupostos de l’any 2020 s’ha aprovat un increment d’un 10% destinat exclusivament a aquesta partida, per la qual cosa en la pròxima convocatòria de subvencions hi haurà 66.000 euros enfront dels 60.000 euros que hi ha hagut en l’última convocatòria de 2019.

L’edil ha ressaltat que “estem parlant d’un augment de 20.000 euros en els últims 3 anys, ja que aquesta partida de subvencions comptava amb 46.248 euros en 2017, la qual cosa suposa avançar en la promoció de l’esport i d’ajuda als nombrosos clubs de la nostra ciutat”.